Var kommer möbler formaldehyd från

- Jun 29, 2017-

När man hör ordet "formaldehyd", är många människor i grund och botten "pratar om aldehyder". Därför många möbelproducenter att tillgodose behoven hos allmänheten att hävda att deras möbler är "noll formaldehyd". "Naturligtvis, på grund av att träet i sig innehåller spårmängder formaldehyd, i kombination med träet kommer att användas vid bearbetning av material som gummiadhesionsmedel, möbler för att verkligen uppnå nollformaldehyd, i princip bara en legend.

Så frågade någon, förutom spårformaldehyd som kommer från timmer, kan annan formaldehyd gömma sig i möbler där?

Massivt trämålningsmedel formaldehydföroreningskälla

Riktiga träfärgsmöbler är massivt trä, skåpdörrplanken är också äkta trä i de flesta fall, men sidobordet, skivbrädet, bakplattan på bakplattan är att peka på brädet, skivbrädet, plywood och så vidare styrelse. Därför kommer formaldehydkällan från färgmöblerna från två delar: för det första finns det ingen träspraypanel; Andra möbler har mindre inre sprutfärg, färgfilmen är ofullständig, kan inte helt försegla frigöringen av fri formaldehyd i kakan, det är också en långsiktig föroreningskälla.

Den europeiska formaldehydföroreningskällan

Europeisk stil möbler modellering är frodig, färg och glans domineras av ljus färg. Högkvalitativa europeiska möbler är gjorda av massivt träsnideri, gemensamma europeiska möbler pressas av täthetsskivan, efter lack eller lacklack. Därför är europeiska möbler baserade på täthetskort, ytan sprutas med olje- och gasmöbler, den vanligaste är vit, mjölkvit och andra ljusa färger.

Den långsiktiga formaldehydutsläppskällan i europeiska möbler kommer från ureaformaldehydhartset i substratdensitetsplattan. Film komplett kommer därför att vara helt stängd fri formaldehyd i täthetskort möbler yta, producerar inte länge formaldehydförorening, endast små mängder färg på kort sikt (i allmänhet) inom 6 månader efter formaldehydutsläpp.

Av Europa skriver möbler formaldehydutsläpp, huvudsakligen i möblerna inuti under en lång tid, särskilt på bakplattan, baksidan efter sidoväggen, lådan och så vidare till de platser där vi vanligtvis inte uppmärksammar, Dessa placerar ingen sprayfärg, eller sprutmängden är liten, därför kan inte stängas fri formaldehydförsvavling av densitetsbräda.

Formaldehydföroreningskällan för plåtmöbler

Formaldehydföroreningskällan av plattformsmöbler har flera fall:

Först, ta inte elementskivan som pryder huden, det är vanligt se utsidan av lådans bottenbräda, möbler bakbräda utanför, bottenbräda och så vidare; Den andra oavsiktliga sidan, gemensam i hushållets uppdelning; Kvaliteten på den tredje huden är okvalificerad, eller förseglingssidan är okvalificerad. Dessa tre situationer kan leda till att fri formaldehyd i substratet avdunstar i luften och bildar föroreningar.

Dessutom är en del av arbetet grovt, eller melamin är dekorerat med huden för att använda underlägsna material, kan inte helt stänga fritt formaldehydutsläpp av spånskivor och bildar sålunda den långsiktiga formaldehydföroreningen.

Tunnare ombordstyp möbel tillbehör, såsom lådan efter golv, backplane, box bottom säng, skåp typ tillbaka och så vidare, dessa tunnare matcha finérbrädet i läder material är ofta inte melamin ansiktsplatta, är några av materialet, relativt dålig Tätningsprestanda kan inte helt stänga den fria formaldehyden i täthetskortet och bilda en långvarig förorening.

Men kvaliteten på dessa matchar tennplåtmaterialet, det är svårt att identifiera med det blotta ögat, så måste man lita på detekteringen, placerade testkit i möblerna inuti, om formaldehydkoncentrationen är större än 0,6 mg, förklara vändningen Material kan ha problem, det är en långsiktig formaldehydföroreningskälla (testförhållandet är: inomhus temperatur över 33 ℃.)

Det som måste noteras är att plankmöbler ofta försummas med formaldehydfri källa - trälinjen i sängen. Använd järnram för att fixa trästång, uppåt något svagt, det är flerskiktsplywood, för långvarig formaldehydförorening, källa, det här är möblerna som ligger närmast kroppen, får inte ignorera.

Förutom möbler i massivt trämål, möbler i europeisk stil och plankmöbler, ska möblerna som dekorerar och mjuka packmöbler också uppmärksammas mer.

Den formaldehydföroreningskälla som dekorerar möbler

Möblerna i dekorationen är indelade i två kategorier: en är att använda fingerplattan (tandplattan), snickeribrädet (den stora kärnbrädan), plywood (flerskiktskort, massivt träskikt med flera skikt) att göra; En typ är tillverkad av en tunn träbearbetningsplatta eller plywood (vanligen kallad "smärtfri bräda" eller "ekologisk platta") med finér av finer.

Använd tunn träbräda, plywood, fingerplatta och så vidare på möbler

Inredningen i möblerna utan behandling är den största källan till långvarig formaldehydförorening. Möbelytan med den bearbetade dekorationspanelen, eller sprayfärg, inredning på möbler gör ingen bearbetning, och för skivbräda är den exponerade ytan på plattan, såsom plywoodformaldehyd, flyktig utan motstånd, en av de största långsiktiga En föroreningskälla.

Vissa möbler inuti är dekorerad med PvC-prydnadspapper, men eftersom PvC-tätningseffekten inte är bra, kan formaldehydsvattnet i konstgjorda stycken fortfarande förflyktas. Insidan av PvC finérmaterialet ska testas för att avgöra om det är en föroreningskälla. Inomhusluftens temperatur över 23 ° C, provresultatet i möblerna är mer än 0,4-0,6 mg, och det finns ingen tvekan om att formaldehydförorening under lång tid.

Varmt tips: Fingerplattan är ofta felaktig för massivt trä som inte har formaldehydförorening, det är faktiskt formaldehydförorening relativt få konstgjorda brädor. Tryckplattan är mindre än den tunna brädan, och formaldehydfrisättningen är nästan hälften av fogplattan.

Möbler av lackerade paneler

Möblerna som är tillverkade av lackbräda liknar PVC-möbler, måste passera detektion för att kontrollera om det är formaldehydfärgkälla.

Undvik också att lackskivan har "enkel vändning" (endast sticka ett ansikte, den andra sidan inte knippen, plywood eller snickeri direkt exponerad) och "dubbelt ansikte", om det är en enda finér, bäst när dekorera med starkt aldehydmedel inte Agera rollen som tillägg till sidan.

Formaldehydföroreningskälla i mjukpåse möbler

Rammen av mjuka förpackningsmöbler är massivt trä, förutom ram, mycket plats kommer att ha foderbräda. Foderbrädans allmänna fall är konstgjorda kartong, med flerskiktsplywood, tunn träskiva, täthetsbräda prioriteras. Foderet behandlas generellt inte som en dekorativ yta, så den exponeras som en vanlig platta, som är källan till långvarig formaldehydförorening. Den konstgjorda linbanan är vanligtvis koncentrerad i armstödet, bakåt och bakåt och så vidare kan perkussionsljudet särskiljas.

Dessutom har vissa butiksinnehållssoffor, mankortsbräda är ännu större, som i figuren ovan under kudden är armstöd gjord av snickeri, plywood, skåp, en långsiktig källa till formaldehydförorening.


Ett par:Fällningsmöbler har en enorm närvaro i Asien-Stilla havet Nästa:Varför sover vissa sängar? Honiga möbler att berätta för dig