Nationell Standard ändrar gränsen formaldehyd Release av Träbaserade skivor

- Mar 27, 2018-

Kinas konstgjorda styrelsen och möbler tillverkande branschens enda obligatoriska nationella standard ”inomhus dekoration material och konstgjorda träprodukter och tillverkade produkter i formaldehyd släppa gräns” (GB18580-2001) nya standarder kommer att formellt genomfört på 1 maj 2018.

De specifika ändringarna av den nya standarden och den gamla standarden är följande:

 

1. den nya versionen av standarden ökar formaldehyd release gräns kraven, ger ett formaldehyd release gränsvärde på 0.124 mg/m3, gräns märkning är E1; enhetlig formaldehyd upptäckt metoden är metoden ”1m 3 climatic tank”, och metoden exsickator och den perforerade utvinning metoden elimineras. Två formaldehyd identifieringsmetoder.

 

2. formaldehyd release gränsvärdet är förenligt med ISO16983:2016 ”trä Träbaserade skivor - spånskiva”, ISO16985:2016 ”trä Träbaserade skivor - torr-processen fiberboard” förordningar, testmetoder med ISO12460-1: 2007 ”konstgjorda styrelse formaldehyd emissionsmätning första delen: 1m 3 klimat chamber metoden, vilket innebär att Kinas formaldehyd utsläppsgränser och detektionsmetoder varit i linje med internationella standarder.

 

Det finns vanligtvis två nivåer i marknaden när det gäller standarden på plåt, och både E- och F-nivån är utländska standarder.

 

E-klass är en gemensam definition av formaldehyd innehåll i plåt definieras internationellt. Nu är det en enhetlig standard för europeiska länder.

 

Betyget F är från Japan och är uppdelad i fyra grader, vilket är relativt högre än den E klass standard.

 

Det kan ses som den högre standarden, ju lägre formaldehyd innehållet. International Organization for Standardization (ISO), Europeiska unionen, USA, och Japan har alla kontinuerligt uppdaterat formaldehyd utsläppsnormerna gräns för Träbaserade skivor och deras produkter, och har lagt fram högre krav för utsläppsgränser som formaldehyd.

 

Men har Kina använt den ”gräns av formaldehyd Release i inredning Material konstgjorda paneler och produkter” (GB18580-2001) genomförde 2001 under många år. Den nya standarden som genomförts sedan 1 maj 2018 är den enda ändringen hittills.

 

Detta innebär att sedan 1 maj relaterade produkter som säljs på marknaden måste uppfylla de nya normerna.

 

Dock höja standarden är en sak, och den kumulativa effekten av formaldehyd är en sak. Så länge halten formaldehyd i bladet innehåller inomhusluft, får det överstiga standarden. Konsumenterna måste inte ta det lätt.


Ett par:Den engelska trädgårdsproduktmarknaden växte med 3% år 2017 Nästa:Mumbai Furniture Retailer Pepperfry slutför en ny finansieringsrunda på 2,5 miljarder rupees