Landet har ett brett utbud av kulturarv

- Dec 23, 2017-

Guang zong län kalabash township stor xin zhuang by som är känd av vävning pil, lokalbefolkningen kallar det "dustpan xin zhuang". Under 2008 listades wicker som ett nationellt immateriellt kulturarvslista. Wicker artisanens lokala uppfinningar innoverar innovativt användandet av pil, vävning dem till te bord, soffa och andra hantverk.

Han lyfte gräset och böjde sig ner och gick in i källaren vid ingången till ett hål som endast passerade en man. Källaren var cirka tio kvadratmeter, med en liten takfönster över toppen av den, som användes för dagsljus och bytte till elektrisk ljus på natten. Jiang Chaochun är vävkorgar i källaren. Det fanns ingen spis eller värme i källaren, fast det var varmare än marken, men det var också kallt.


"Vi är vana vid att göra pjäsarbete året runt." "Det här liknar en stor skjul," sa Jiang Chaochun, den 11: e generationen Liu familj. "det är kallt på vintern och varmt på vintern, det behöver inte en spis. Den är gjord i marken i marken för att hålla livligheten och fuktigheten." Förutom Jiang finns det andra personer i källaren, som pratar och pratar medan de arbetar. De är mycket bekväma.


På 1980-talet och 1990-talet vävdes Liu i en härlig period, kommer framkomsten av "varje plats i staden, att alla vika". Nu arbetar flera personer i en källare i en situation. "Det fanns mer än 100 underjordiska källare i byn, och det var större än nu." Men herr Jiang tycker att det är bra nu, åtminstone mer.


I källaren finns det vanliga verktyg för att göra pil, segel, avsmalning, mätning, hamp rep, linje kniv etc. Dessa verktyg är gjorda av konstnärerna själva. "Inga verktyg, ingen pil". Jiang sa att storleken, bredden och bredden av dessa produkter är alla baserade på konstnärens inspiration och erfarenhet.


Den vita viken viflar upp och ner i händerna på jiang chaochun, och varje gång han träffar en horisontell linje kommer Jiang att dra hårt på våren. När du tar upp korget, försök också att vara på plats, tätt, inte lite gap. Mr Jiang sa att fläkten blöts i vatten i två timmar innan den gjordes till en källare. Källaren är våt och korget är inte lätt att bryta vid vävning. Jiang zhaochun hällde vatten i korgen, och vattnet läckte inte ut. "Vår korg och dammsugare läcker inte, vattnet är mer och mer tätt."


"Växt pil, gör pil." I byn daxin zhuang byn har pilvävning praktiserats i mer än 300 år och har överlämnats av familj och lärare. Nu har kurvprocessen bildat centrum för den stora xinzhuang som utstrålar de omgivande dussinbyarna. Däremot minskar efterfrågan på korgprodukter. Lokala flätade hantverkare gör vicker i möbler och hantverk för att förbättra sitt värde. Nu har willow vävningsprocessen nya produkter, från pannan, korg, mjölet som används för de åtta striderna, kvinnornas användning av den åttkantiga rutan till soffan, tebordet, bordet och så vidare.


Willows är naturligt odlade och används inte under tillväxt och produktion. Många människor är villiga att välja den här typen av växtprodukt, vilket ger oss dessa stickande artister stor styrka. Vi hoppas kunna uppfinna fler produkter, så att pilens konster kan vidarebefordras. "" Jiang sa. (efter)


Ett par:På Internet + expansion eller överflödig kapacitet av The hela huset i 2018 Nästa:Hur man urskiljar sämre möbler