Det största problemet med e-handelsutveckling är den enorma indiska hemmarknadslogistiken

- Jul 11, 2017-

Efterfrågan driver ekonomisk tillväxt, som verkar vara en ständig utveckling. Det har sagts att Indien, som Kina för ett decennium sedan, har medfört ett stort socialt tryck med en stor befolkningsbas och en enorm ökning av efterfrågan. Det finns en enorm mängd potentiell och explosiv kraft på marknaden på 1,4 miljarder människor.

Som världens snabbast växande elhandelsmarknad kommer inte bara elgiganten ali och Amazonas att ha "klor" på den indiska marknaden, mer ny blå havsplattform tillägnad säljaren för världen, som nuggorna Indien lade fram för vägen framåt.

Bakom den enorma inkrementella marknaden begravdes dolda höga kostnader

Sun hailong, chef för lejonens internationella utställning, visade att antalet företag som går in på den indiska marknaden är mycket hög och stiger år efter år. Enligt statistiken uppgick Kinas import och export till Indien till 81,82 miljarder yuan i januari-februari 2017, en ökning med 22,3 procent från samma period föregående år. Bland dem, Indien exporterar 631.900 miljoner yuan, en ökning med 12,4%!

Även om Indiens befolkning är stor, är "dolda kostnader höga, arbetsförhållandena svåra ..." Det här är den irritation som solhilong ofta har nämnt i Indiens exporthandel, e-handel och företagsvänner i Indien.

År 2016 rankades Indien 140: e i världens BNP-rankning per capita av den internationella valutafonden (IMF). Indiens infrastrukturkonstruktion lags bakom och strängt begränsar sin ekonomiska utveckling. Indiens tillverkningssektor är underutvecklad, och det är oklart hur väl Mr Modis regeringskampanj "made in India" -kampanj kommer att fungera. Allt detta kan påverka Kinas e-handelsutveckling i Indien.

Dessutom, Indien marknaden har en viss stereotyp gjord i Kina, deras kognitiva görs i Tyskland först, andra i Korea och Japan, Kina, kommer därför alltid vara Kinas råvarupris tryck är mycket låg. Den andra är att Kinas export till den indiska marknaden verkligen är av låg kvalitet, vilket bidrar till indiska konsumentuppfattningar av kinesiska produkter.

Efterfrågan har stigit i olika sektorer, med efterfrågan på hushålls- och elektronikprodukter

Med populariseringen av handels globalisering och informations globalisering, tror den gränsöverskridande solen hl att traditionell företagstransformations-el förbättrar företagets effektivitet, men också sänker företagets exportkostnader, är detta ett bra sätt att öka tillväxten i handeln, särskilt i Den nationella "offentliga entreprenörskap, folk innovation" dubbelgen bakgrund för några av Kinas utrikeshandel företag ger ett bra tillfälle att kontakta med utländska kunder förhandla.

Marknadsbehovet och köpkraften för exportören Indien liknar Kina för 20 år sedan, och industrin utvecklas snabbt. Lions internationella kongress och utställning varje år kommer i kontakt med indiska köpare som är involverade i alla samhällsskikt, inklusive hushållsbyggnadsmaterial, bildelar, mekaniska produkter, elektroniska och elektriska produkter, verktyg, hårdvaruprodukter, medicinska produkter och så vidare.

Enligt solhilong deltar fler och fler företag i utställningen och marknaden för indiska konsumentgrupper blir mindre och mindre och det kommer att finnas mycket marknadsutrymme i Indien. Indisk e-handel handlar om hushålls- och elektronikprodukter, följt av klädkategori. Du kan se kinesiska smarta telefon skyltar överallt på gatorna i Indien.

Dessutom kommer Indien också att ha en del av den stora produktutställningen, såsom Mumbai, Delhi, bildelar, möbelplast, mumbai och bangalore mumbai belysning mm, utställningsskalan i allmänhet på ca 5 kvadratmeter.

Oupptäckt "jungfru land", logistik eller utveckling av e-handel är det största problemet

Från alibaba till multinationella jättar som amazon till lokala företag som Flipkart och Snapdeal blir den indiska marknaden världens nästa stora e-handelsbattleground. En marknad på upp till 25 miljarder dollar, och håller upp till 40% per år, ses fortfarande som ett jungfru territorium.

Huvudproblemet för indisk e-handel är logistik, sade solen. Indien har inget sådant utvecklat transportsystem som Kina, inga motorvägar, inga rörliga bilar, för att inte tala om höghastighetståg, så slingrar hela logistikflödet efter.

Det största problemet för Kina och andra e-handelssäljare som vill knacka på den indiska marknaden är logistiklagring. Med Indiens nuvarande trafik kan kort tid inte förändra trafiksituationen. Det kan bara utveckla Indiens stora städer på kort tid, som Delhi och Mumbai.

1,4 miljarder potentiell konsumentmarknad, och användningen av intelligenta mobila Internetanvändare är snabbväxande, logistik och betalning har inte varit mogna och investeringsgap, och därigenom lockar medel flockade till dem, kommer att vilja "fröja" i Indien denna fräscha landa.


Ett par:Fällningsmöbler har en enorm närvaro i Asien-Stilla havet Nästa:Förenta staternas brasilianska möbler 2017 Fiscal Second Quarter Revenue Of 114 Million US Dollars