Surrealistiska överdimensionerade möblerna utstrålar en verklighetstrogen energi

- Nov 10, 2017-

EVNI är en samling av giant möbler utvecklats av italienska designern Umberto Dattola. Konstnären skapar alla typer av snickerier som blandar snickeri och design. För detta projekt, han tog gamla bitar av möbler och förvandlade dem till dessa unika, livlig bitar. Överdimensionerade möblerna avslöjades först på Milano Design Week och påminner om en fantasi scen, som något direkt ur Alice i Underlandet.


EVNI är ett projekt som ger liv och uttryck för att annars döda ting. Genom arbetet utforskar Dattola möjligheten att vardagliga föremål absorberar känslor och bär dessa känslor under hela existens. Dattola förklarar ”: vad, av våra passioner, förbli i objektet under våra liv? Kan vi anse att vissa objekt följer oss under hela vårt liv, absorberande våra passioner, stunder av lycka och stunder av sorg? Frågan är: är vi säker på att alla våra känslor passera utan påverkan runt oss ”? Den slutliga produkten verkar verkligen ha ett eget liv. Med deras långa, vågiga ben, surrealistiska bitar ser ut som de kan få upp och springa bort när som helst.

1iE6ydzYeKFhfKxycZ0t_1082120088.jpeg

Ett par:Sculptural Resin Table är gjord av 50.000-årig-Wood Nästa:Swinging Soffa ger den ultimata avslappningen i naturen