Professor Peng Liang: Ny kinesisk stil är möbler som bygger kinesiska estetiska Standard

- Nov 03, 2017-

 Hur är kinesisk stil uppdelad, diversifierad och i samband med den internationella marknaden? Följande är en expert konsult av professionella Regionkommitténs röd trämöbler professionella kommittén unionens och expert ledare för ministeriet för utbildning, möbeldesign och tillverkning.


Först av allt, är mångfald permanent, särskilt i Kina, ett multietniskt land med starka skillnader i alla regioner. Båda nya kinesiska stil möbler design i dagens Kina, inte bör i framtiden är ett enhetligt mönster, stil, paradigm, bör det samexistens, det ska vara, varje region bassäng och de samtida människor av alla nationaliteter, och mer att göra med den för närvarande har grade, kultur och estetiska livsföring, nivå av konsekvent.


Vi borde lära oss från möbler av Mingdynastin, och vi bör lära oss från möbler Songdynastin. Mingdynastin var toppen av möbler och trädgård, och Songdynastin var toppen av konst, litteratur och estetiska utveckling. Och grunden för Ming stilmöbler är i Songdynastin, låt stilmöbler är mer inte att be material, inte bara materiella teorin. Dessutom har litterära av wei och jin dynastierna, såsom tao yuanming, blir drömmen om världen i jakten på poetiska innebörden av livsstil, människor och miljö. Vi bör också mångsidigare, skapa hälsosammare, bättre, nya kinesiska möbler som passar livsstilen för moderna människor.


Andra, hur du integrerar internationellt? Om samtida kinesiska möbler är klar, kommer internationella ta initiativ att tillsammans med oss. Ming stilmöbler bildade kinesiska vinden i 1700-talets Europa och hela Europa var ansluten med Kina, så vi ska ha nationella självförtroende inte och att försöka integrera med väst. Hela världen inser nu, att östra kultur har en bra estetisk, humanistisk och universell syn på naturen. Lu xun sa, den mer nationen är den mer världen, meningen är fortfarande idag. Som Kinas statliga ledare, från kläder till leveranser och bild design, representerar de Modern kinesisk design. Världens ledare har kommit till Kina för APEC möten och G20 toppmöten om du vill ha nya kläder. Detta är vår samtida estetiska standarden, och så bör nya kinesiska möbler.


Den nya kinesiska är bara ett begrepp, men det är verkligen en innovation och en modern väg till mahogny möbelindustrin. Det är inget utlopp för att gripa stilen av den Qingdynastin att reproducera produktionen på samma sätt. I någon mening det förstöra sällsynta lövträ och producerar varor utan nya konstnärliga och estetiska värde. Kinesiska företag bör skapa fler marknader, inte marknadsföra dem.


Mahogny industrin djupt påverkad av den Qingdynastin, särskilt i sena qing-dynastin, vi kan inte ge upp rista mönster eller mönster på träslöjd, longfeng sådana element, även nu nationella färdigheter tävling eller rista mönster eller motiv på träslöjd färdigheter tävling, men tid bakgrund av rista mönster eller motiv på träslöjd, grundläggande förändringar har ägt rum i byggnad miljö, vi borde ha fler färdigheter tävling i den nya eran. En israelisk begåvade forskare skrev nyligen en kort historik över mänskligheten, en kort historia av framtiden, som påverkar hela världen. Vi behöver också göra saker som påverkar framtiden, och den nya kinesiska behöver också fokusera på framtiden. Vi behöver lära oss från våra förfäder, men ena ögat bör överlåtas till framtiden för att skapa möbler som kommer att påverka framtiden för mänskligheten. Under de senaste 200 åren, har Kina ärva för mycket och saknar innovation. Därför bör vi mer kreativa och litterära och kreativ framtid.


Ett par:Implementera standardisering, Främja möbler kvalitetsuppgradering Nästa:Kraftfullt främja tillämpningen av aluminium i hemmet bransch att upplösa överkapaciteten av elektrolytisk aluminium