Utomhus Arkitektonisk Design Värdering

- Mar 01, 2019-

lika mycket en skulptur som det är en bostad, är Kendrick Bangs Kelloggs High Desert House en otrolig prestation i organisk arkitektur. Dess konkreta pelare stiger upp från sanden på Joshua Tree, överlappande för att bilda en baldakin. Med tanke på komplett carte-blanche av konstnär Bev Doolittle och hennes man för att skapa strukturen, är hemmet en mästerklass i organiska former och demonstrerar varför Kellogg anses vara en arkitektonisk innovatör.


Konstruktion på High Desert House startade 1988 och spände över 5 år. Skelettet i hemmet, även känt som Doolittle House-bildas av 26 betongkolonner sjunkit sju fot i berggrunden. Det finns inga väggar, bara sandblästrade glaspaneler som förbinder kolonnerna och därigenom bildar inredningen. Den svimlande strukturen är perforerad av ljus, medger att solen kan strömma genom hemmet. "Tanken var att huset skulle bosättas i landskapet, som att det höll på klipporna, kanske som ett djur som sov," förklarade Kellogg.


Unik bland utövare av organisk arkitektur står Kellogg bortsett från kollegor som Frank Lloyd Wright eller Bruce Goff. Jämfört av några till den berömda spanska arkitekten Gaudì, tar Kelloggs arbete mod för dem som beställer honom. När det gäller doolittlarna var de alltför glada att låta Kellogg ta regimerna, även om det inte innebar att man skulle flytta in över ett decennium senare, 2002.


Kellogg anförtrottade inredningen till den långvariga samarbetaren John Vugrin, som tillbringade de närmaste två decennierna noga med att tillverka alla anpassade detaljer i hemmet, från dörrhandtag och ljusbrytare till staket och stolar. Vugrin fortsatte arbeta med interiören fram till 2014, då huset så småningom såldes. "Möblerna i Desert House är ett eko av vad doolittlarna var och i ökenmiljön: färgerna och formerna är väldigt" Joshua Tree ", dessa skelettformer föreslår sig", delade Vurgin.

Kendrick-Bangs-Kellogg-Doolittle-House-08-House-Back-Twilight-4-Ph.Lance-Gerber

Kendrick-Bangs-Kellogg-Doolittle-House-12-Entrance-4-Ph.Lance-GerberKendrick-Bangs-Kellogg-Doolittle-House-12-Entrance-4-Ph.Lance-Gerber

Ett par:Nya materialmöbler Nästa:Cobblestone Möbel Design