Nya regler för möbler leverans

- Oct 08, 2018-

Med genomträngningen av e-handel in i liv, har många människor vant sig att köpa en mängd dagliga nödvändigheter utan att lämna sina hem, vilket är både praktiskt och bekvämt. Dock för online shopping av storskaliga hushållsartiklar, är de flesta konsumenter fortfarande avskräckt. Den viktigaste punkten är att konsumenterna är svårt att förstå de två problem med ”skicka” och ”installera”. Storskaliga logistik ”sista steg” behöver lösas. .


I går reportern lärt Jingdong att inhemska Vitvara e-handelsbranschen 's första leverans standard ”hushåll E-handel leverans och Installation Service specifikation” släpptes officiellt och genomfört nyligen. Specifikationen förbereddes gemensamt av den nationella federationen för industri och handel möbler och dekoration Industry Association och Jingdong logistik. Som den första leverans tjänsten standard för hem e-handelsbranschen, införandet av standarden hjälper till att klargöra rättigheter och skyldigheter för alla parter i processen hem e-handel distribution och installationstjänster, och reglerar den processer och länkar att skydda konsumenter och företag. Rättigheter och intressen främja industrin att utveckla i en hälsosam och överskådligt sätt.


Ett par:Hem industrin kanal revolutionen bröt ut, och det var bara en återvändsgränd att hänga med i laget. Nästa:Låsa ungdomars nya behov