Är den spekulation av Custom Home industrin ett faktum eller en bubbla

- Sep 08, 2017-

Är den spekulation av anpassade hem industrin ett faktum eller en ”bubbla”? I själva verket en bit av möbler från fabriken, utställningen, till konsumenten ”lager av prisökningen, detta är naturligtvis inte slumpmässig, blind prishöjning, men blev också en anpassad hushållsprodukter konstlat höga, den främsta orsaken till vinstmarginalen är inte hög.


Många konsumenter tänker dyra hem produkter, det måste vara en oväntad, men hushållens företag och återförsäljare har sagt själv nästan olönsam, detta är en mycket märklig sak, vad är orsaken? Är anpassade hem industrin verkligen en spekulation industri? Vad är deras kostnadskomponenter? Vad är vinsten av hushållens produkten? Någon bröt det och beräknas det.


Kostnaden för en möbel från fabriken till utställningen och konsumenten


1. fabriken pris


Direkta produktionskostnader (inklusive produktionsmaterial, produktion av artificiella, workshop tillverkning kostnader) att lägga till 28% på grundval av indirekta kostnader (för el och vatten förlust av 2% 10%, hyra, maskiner, extra material 3%, hantering personal lön, underhållande och kostnaderna för resor med 10%, 3% skatt).


2. kostnaden för packning och stärka och transport länkar


Inklusive material och stärka ramen för konstgjorda, transport kostnad (från omgivande områden till urban logistik distribution, stadsdistribution center till kund på nedervåningen, nere i hantering av kunden hem och ansvarar för installation sheet produkten och den verkliga kostnaden).


3. kostnaden för eftermarknadsservice för heminredning tillverkare


Om möbler tillverkare tillhandahåller after-sales service, för kunder att köpa äkta trä möbler på grund av väder, luftfuktighet och så vidare påverkan har ett litet problem är normalt, du ringa ett telefonsamtal till fabriken underhåll dörren, dessa också kan producera kostnaden, så service men med skydd kostnader kommer öka.


4. kändis påskrift avgift


Under de senaste åren, med alla samhällsskikt konkurrerar om talesmän, har star påskrift avgifter stiger och stiger, men inte hundratusentals, mer än tio miljoner. Bland dem, kan hundratusentals människor bara köpa bilden av stjärnan.


5. miljöcertifiering avgifter


För närvarande finns det mer än 10 gröna certifieringsmärken i möbler marknaden. Dessa certifieringsorgan har både officiella och icke-statliga organisationer och olika gröna miljöcertifieringar är för högt eller lågt värde.


6. deltagaravgiften


Stora möbler utställningen deltagaravgifter, utrymme för nästan tusen yuan per kvadratmeter, mindre än 9 kvadrat meter standard bås, och kostar tusentals, förutom plats och publicitet, transport o.s.v. andra kostnader, företag delta i en storskalig utställning, hundratusentals kostnad är minst.


Anmärkning: dessa orsaka detaljhandelspriset är fyra gånger fabrikspriset


Inte alla möbler kan säljas direkt till konsumenterna från fabriken, mest kräva butiker återförsäljare länk och lagrar kostnaden för återförsäljarna också många, andra- och tredje-tier städer återförsäljarna från varumärken inköpspris för nästan en tredjedel av detaljhandelspriset. Till exempel ”förädlade” processen för möbel (följande uppskattas, faktiska priser kan variera):


Anpassade äkta trä säng pris: en säng kostar direkt produktion 3.200 yuan och faktiska fabrikspriset bör läggas med 28% indirekt kostnad (3.200 / (1-0,28-0,12) = 5333 yuan).


Butik och återförsäljare kanaler: 20% av försäljning kostnad (hyra och försäljning) återförsäljarna bör garantera minst 20% teoretisk vinst (5333 /(1-0.4) = 8888 yuan).


Produktens pris: på den tidigare grunden, plus yttre ram armeringsmaterial och konstgjorda 120 yuan. Så prislappen är 8888 + 120 = $9008.


Logistik transport till kunder: logistik från området runt Shanghai - $120 - $40-$200 per enhet för kundens hem. Totala transportkostnader är 260-360 yuan.


Kundservice och totalpris: genomsnittliga after-sales serviceavgiften av fabriken är 30 yuan, 9008 + 260 eller 360 + 30 = 9298 eller 9398 yuan är den slutliga kostnaden för en äkta trä säng.


Data: anpassade hem vinster är mycket lägre än i andra branscher


Företagets inkomstskatt enligt den statliga förvaltningen av beskattning, skatt uttalanden statistikberäkningen, urval av shanxi, shandong, guangdong, heilongjiang, chongqing och så på sex olika nivåer av ekonomisk utveckling i provinsen gansu, den genomsnittliga vinstmarginal för industrin, nöjesbranschen den högsta vinsten.


Från anpassade hushållens varumärke företag, bruttomarginal på 30% till 30% i branschen är mer normal, men hög bruttovinst representerar inte en lönsam, anpassade möbler industrin genomsnittliga vinstmarginal på endast 3%, den nuvarande situationen är dyster.


Kan inte heller ignoreras dock vissa anpassade hushållens varumärke uppnå utmärkta resultat, genom rimliga verksamma i rättvis avslöjat i det första kvartalet 2017 resultat, sibutramin hushåll, Arnold, baby kanin, Hollywood guest, xi rimmon netto, Måsen badrum nettovinst ökade mer än 50%;


Herr Piano, som har den högsta tillväxttakten, nådde 304.46 procent. I den första halvan av året, enligt prognoser, var herr Pianoas nettovinsten väntas växa 85 till 125 procent år på år.


Undersökning: varför de skyhöga hushållsprodukter är inte mycket lönsamma?


1. hem produkter upprepa konsumtion frekvens låg, avkastning färre kunder


Möbler hör till konsumtionsvaror, Använd cykel är lång, allmänna familjen kan fortsätta att köpa hem möbler hem bruk i årtionden, och så de återköp möjligheterna är mycket få, och inte vilja en klädindustrin eller andra sektorer av den så kallade ”återkommande kunder”.


2. stora-box försäljningsmodell gör hyran kostar hög


Byggnadens material möbler affärsdata sentiment index visade att den kumulativa försäljningsvolymen av möbler och material butiker rikstäckande var 12,481 miljarder yuan, upp 0,11 procent varje år. Men inte vinsttillväxt, och även en droppe, är på grund av påverkan av andra kanaler har försvagats butikerna, vinst tillväxttakt är inte tillräckligt stor, på samma gång bygga material möbler butiker överskott och kraftigt öka kostnaden för möbelindustrin.


3. Rörelsekostnaderna av butiken fortsätter att öka


Försäljningskostnaderna inklusive logistik kostnaden av hushållens företag, butiker hyra kostnad, konstgjorda kostnad, reklam, säljfrämjande avgiften, etc., till följd av förekomsten av inflationen, försäljningskostnaderna är om ökning av hushållet företag i Kina.


Den kontinuerliga ökningen av hyran av butikerna har resulterat i komprimering av vinsterna för återförsäljarna, särskilt höga hyran i vissa high-end butiker, som har avskräckt många återförsäljare.


4. höga bostadspriserna pressas tillväxt utrymmet av anpassade hem industrin


Under senare år har många fastighetsmarknaden för staden av nya och begagnade bostäder (bostäder, agent, hyra) handelsvolymen har sjunkit, hushållet marknaden också gradvis sömn ”kall” - hushållens efterfrågan minskat, hushållsmarknaden konkurrens mer intensiv, inhemska outfit byggnadsmaterial som företag känna särskilt.


Den nya industrin har två funktioner: först är den spekulation, från fabriken till den slutliga konsumenten, om flera gånger högre. Andra är tunn vinst, en bransch som knappt tjänar pengar, och fabriker, återförsäljare och butiker är olönsamma. Ur ett perspektiv av produktionskostnaden, möbler är inte dyrt, men kostnaden för hyra och andra kostnader är höga, så priset avviker från själva värdet.


Reflektion: spekulation är faktiskt ätit av ineffektivitet


I själva verket är vi mer benägna att tro i upplevelsen av hushållens utövaren--många hem företag kan göra 15 till 20 procent av sina vinster, även om de är tillräckligt hög för att göra en vinst.


Naturligtvis, som den yttre miljön trycket ökar, vinsten är också att en hel del utmaningar, men ”blockerad, har medel för att motstå”, många företag eller med hjälp av teknik, management eller marknadsföring innovation, antingen med ett kryphål i marknaden är ej standard, genom att ta genvägar, överdriven propaganda, skatt oegentligheter, olaglig anställning, såsom ett nollsummespel, och även negativa och variabel metoden, kan fortfarande vändningar att uppnå de ovan ”super vinsterna”.


Möjlighet, marken hyran, asset gillanden sitter allt i de stora pengarna, behöver inte göra mycket bra mervärde service, ändrar fas till industrin även till formuläret omsättning en stor press. Men enligt teorin, detta är det vanligt fenomenet i alla samhällsskikt, varför är motsägelsen endast möbler tillverkare särskilt?


Vi anser att den viktigaste orsak ligger i kraften av varumärken är för liten, om den anpassa hushållens industrin har också en ”gree”, ”haier” och ”skönhet” av stora företag, butiker och om igen starkt, kan helt självbyggeri kanaler, varför gas av någon annan?


Tyvärr, anpassade hem industrin inte bara har inte big MAC företaget, även företaget som talar till konsumenten varumärke är mycket få, detta också är inte konstigt, den andra människors store kommer att vara stark. Marknadsekonomin mycket gånger är rättvis, den så kallade fabriken big bully store, shop big bully fabriken, marknadsföra huvuddelen av spelet, slutligen fortfarande beroende av styrka.


Stora butiker eller kanal varumärkenas styrka, naturlig kommer att införa sina egna regler på du, reglerna kan vara några skador på dig, men så länge som legitima, du också hjälplösa, som kallar dig märken av fabriken är för liten? Vem har sagt återförsäljaren inte att hitta en bra ”pappa”, inte för att köra ett bra märke?


Vilka är de potentiella nackdelarna av små varumärkesleverantörer och stora butiker? För det första i branschen har låg koncentration, små och medelstora företag, många kortsiktiga uppföranden och konkurrensreglerna störs lätt. Konsumenterna har ofta inget val, och intressen är inte garanterade. För det andra låg industrin koncentration innebär också låg marknadens effektivitet, det är svårt att tjäna överskjutande vinst genom monopol företag, det är svårt att genom stordriftsfördelar och omfattning ekonomi att absorbera kostnaden, samma möbler, konsumenten ofta behöva betala mer pengar att köpa; Slutligen kan distributörerna utnyttjas i ”crossing”, inte längre nöjer sig med rollen av cirkulation, även klädd som märken själva, av anpassade husprodukter, igen för att lägga till ett par pris, låta konsumenterna mer fickpengar värd pris fritt fabrik.


Vi finner att vinsten i företaget i slutet, kommer att reduceras till låga effektivitet av företagsledning. Och att förbättra effektiviteten av industrin, enterprise effektivitet, men också i företaget större och starkare, och höja marknadskoncentrationen, och utgör därmed en god cirkel: hushållens varumärke att lära sig att stordriftsfördelar, samordningsfördelar eller andra monopol innovation till vinst; Butiken och givaren bör först lära sig att cirkulera och service, sedan till skala, kedja, standardisering till vinst.


Industrin säger att medan många marginella företag lider, vissa vanliga företag verkar göra väl, och vissa gör fortfarande en förmögenhet.


Ett par:National First Aluminum Custom Furniture Industry Organization handlar om att etablera sig Nästa:Maine i USA för att förbjuda klädmöbler att lägga till en flamskyddsmedel