Fusion Of the Colosseum Arches And Furniture Design

- Sep 21, 2019-


Arch shape design


Den ryska möbeldesignern och interiörarkitekt Tasha Terenina blev djupt chockad av bågarna på Colosseum när han reser till Rom. Senare inrättade hon inte bara en studio markerad av bågen utan designade också en serie möbler som heter Archico.

Designen använder smart formen på bågen för att tillämpa formen på möblerna och blandar den moderna minimalistiska stilen med bågelementen, vilket gör möblerna mer i linje med modern klassisk estetik.


Morphological extraction

Arch form application

Idag vill jag dela A-projekt som använder välvda element.


Som den mest klassiska formen används välvda element mer och mer i designen, särskilt i formkonstruktionen av dörrar och fönster. Därför fokuserar dagens tre projekt på bågeformen på dörrar och fönster.


Bågen har en känsla av harmoni och högtidlighet, och samordningen av bågarna ger ofta en unik och evig skönhet.

The tallest building in Manhattan, New York


130 William är den berömda brittiska formgivaren David Adjayes första höghus i Manhattan, New York, en 66-våningshus.

David Adjaye

Den största funktionen i denna lägenhet är det välvda fönstret, som upptar nästan varje våning i byggnaden, och en stor mängd betongmaterial på ytterväggen gör att lägenhetsbyggnaden får en känsla av storhet.

Arched building

Arched building


Lobbyn i lägenhetsbyggnaden är centrerad på bågen och är utformad med högkvalitativt material som marmor och mässing, vilket gör att människor kan komma in i lobbyn för att lockas av dess raffinerade stil.

Apartment lobby


Lägenheten är fylld med välvda fönster och dörrar, och interiören är fylld med en känsla av harmoni. Tillsammans med en bekväm mjuk display, utsökta och speciella möbler, känner folk sig full av komfort.

Apartment arching

Window


Höjdutrymmet har ett stort antal välvda fönster, vilket inte bara gör inomhusutrymmet transparent och skiktat, utan också förbättrar ljusförmågan ytterligare.


The high-altitude space

De allmänna anläggningarna i lägenheten har ett lekrum, bana, spa-poolcenter, gym, klubb och till och med en privat biograf. Vid kraftfulla funktioner kan designens estetik också garanteras.


public facilities


children's playroom


court


Hyreshuset är fortfarande under uppbyggnad och förväntas ha ett till fem sovrum och två våningar takvåningar.


Gym

Swimming pool

Ett par:Utemöblerna som tål vind och regn kan också utformas med full mening! Nästa:Programvara som vanligtvis används i möbeldesign