Miljövänligt möbler använder glödande bioharts till självläkande bärgat trä

- May 15, 2017-

I naturen kan träna läka sig när de skadas samtidigt som de främjar en hälsosam tillväxt. Inspirerat av denna självreparationsprocess har det tyska designföretaget Manufract skapat unika möbelstycken som kombinerar hälld ek med biohartser. Detta material reparerar träet och bildar det i sin slutliga, robusta form.

Manufracts miljövänliga inställning till möbelkonstruktion har en distinkt estetisk fördel. Spåren och trasiga bitar av ek är markerade (snarare än dolda) med det färgstarka fyllmedlet. Spredt i hela formen fångar hartset ljuset för att likna fruset vatten och en skimrande bärnsten.

Bortsett från sin visuellt fantastiska effekt har Manufract andat nytt liv i ett material som annars skulle ha blivit kasserat - de ser sina potentiella nackdelar som unika designutmaningar. Om du är intresserad av byggprocessen, kolla hur Mike Warren skapade ett liknande DIY-bord med ett glöd-i-mörkt harts.

qVKkOH9B9lwdQL6c4KuS_manufract1.jpg

Ett par:Utemöbler företag måste shuffle: bilda en marknadsfördel Nästa:I mars var det 7314 miljoner hemförsäljning i Kina