Designer växer träd som konstnärsmöbler direkt från marken

- May 12, 2017-

Sjunga vad han kallar "Zen 3D-utskrift", designern Gavin Munro är utmanande idéer om traditionell möbeldesign. I stället för att hugga ner mogna träd att såga och spika i stolar och bord, växer hans företag Full Grown faktiskt möbler från grunden. Träd planteras strategiskt, ympas och formas till specifika strukturer. När de skördas, är de redan eleganta möbelstycken.

Det är en teknik han och hans team har utvecklat i 10 år, en svår process som kräver tålamod som träden mognar. Deras utomhusanläggning, belägen i Storbritannien, är ett 4 hektar stort fält med 3 000 träd planterade. De har för närvarande 500 stycken i produktion, som inkluderar stolar, lampor och bord. Inga lim eller leder används i de färdiga bitarna, bara transplantat vid behov. Resultatet är vackert skulpturella stycken som ära det ursprungliga materialet och visar vad subtilt mänskligt ingripande kan producera.

Tanken är en Munro hade från barndomen, efter att ha märkt en bonsai i sin trädgård som hade tagit form av en stol. När sjukdom tvingade honom till långa vistelser på ett sjukhus några år senare, kom det här minnet i det som senare skulle bli fullvuxet . Som under den tiden lärde han sig tålamod som skulle fungera bra i en process som tar många år att blomstra.

"I grunden är det en oerhört enkel konst. Du börjar med träning och beskärning av unga trädgrenar som de växer över specialtillverkade formare. På vissa punkter tar vi dem ihop så att objektet växer till ett fast stycke. Jag är intresserad av att det här är som en organisk 3D-utskrift som använder luft, jord och solsken som källmaterial, säger Munro . "När det har blivit vuxet i den form vi vill, fortsätter vi att ta hand om och vårda trädet, medan det tjocknar och mognar, innan det skördes på vintern och låt det sedan krydda och torka. Det är då en fråga om planering och efterbehandling för att visa upp träet och kornet inuti. "

Bekräftar deras framgång, Full Growns prototyp Willow Chair är nu en del av National Museum of Scotlands permanenta samling. För att hjälpa till att finansiera sitt sista år går in i en ny skörd, har de nyligen lanserat en Kickstarter . Med låga materialkostnader och möjligheten att växa var som helst, är Full Grown ett spännande koncept som har möjlighet att revolutionera hur vi tänker på möbeldesign.

full-grown-chair-gavin-munro-12.jpg

full-grown-chair-gavin-munro-5.jpg

full-grown-chair-gavin-munro-11.jpg

full-grown-chair-gavin-munro-9.jpg


Ett par:I mars var det 7314 miljoner hemförsäljning i Kina Nästa:Miljöskydd Papper Möbler Ledande Hem Ny Våg