Gränsöverskridande möbeldesign

- Apr 08, 2018-

design4.jpg

Designer Janne Kyttanen kombinerade två olika material för att producera resultatet, förvandla en organisk vulkanisk obsidian till ett flytande metallnät. Och en sådan produktionsprocess gör det också möjligt för Janne Kyttanen att när man utforskar alternativa material i kombination med olika material, är det möjligt att göra det omöjliga till verkligheten: "Om vi kan använda explosiva svetsmaterial blandar vi ihop. Vi använder 3D. händer med tekniken för att styra denna kraft? Vilken typ av blandning kan vi skapa? " Detta ledde till en dynamisk metsidian. Metsidian är som en harmonisk kombination av okonventionella former och vardagliga funktioner.


Förutom skulpturer skapade Janne Kyttanen också möbler, som det här metallstrukturerade soffbordet, vilket också är en demonstration av dynamisk metsidian. Dess yta är också status quo efter flytande metallfusion. Möjligheterna med möbler är också uppenbara och strukturen är relativt stabil.

design3.jpg

Dessutom finns det många verk som visar fördelen med metsidian. "Makedonska" brickor är signaturkonstruktioner av Janne Kyttanen och har samlats in permanent i Museum of Modern Art. Den är formad som en tvålbubbla och utställs vid Bronze Design Show i Miami.

design1.jpg

Beviset på 3D-utskrift på Kyttans kreativa övning är ett kopparpläterat säte, vilket också är en komplex diamantgeometri.

design2.jpg

Ett par:En stol kan ge dig en liten värld Nästa:Vågat hem utan väggar eller tak