Konsumenterna måste vara försiktiga

- Mar 31, 2018-

Kina Private Technology Industry Associations hushållskonsumtionskommitté offentliggjorde nyligen "Forskningsrapport om skydd av Kinas hushållens konsumenträttigheter och intressen (2017-2018)". Rapporten uppgav att klagomålen i samband med konsumentklagomålen år 2017 var kontrakt, kvalitet, kundservice och falsk publicitet. De värst slagna områdena svarade för 86,24% av alla klagomål.


Enligt rapporten, jämfört med 2014, utöver den betydande förbättringen av kvaliteten på de stora typerna av klagomål har problemen med service efter försäljning och falsk publicitet ökat avsevärt. Bland dem nådde ökningen av falska reklamklagomål 86,95%.


"Vissa bostadsinredningsmarknader eller dekorationsföretag har ofta pralat på produktegenskaper och överdrivna servicelöften för att locka till sig affärer. I reklamfrämjandet och försäljningsintroduktionen överdrog konsumenterna ofta sina servicelöften. Konsumenterna fann att de var felaktiga efter inköp eller undertecknande av kontrakt, säger rapporten.


I det traditionella köpcentret handlar klagomål, är falsk propaganda vanligare. Enligt rapporten, för att förbättra försäljningsprestanda, säljaren introducerar produkter till kunderna och förfalskar dem för att undvika den verkliga informationen om produkterna. Vissa säljare försvinner avsiktligt möblerna när de vet att möblerna är defekta. I detta fall säljs rester, defekta produkter och defekta möbler till konsumenter.


Ett par:Guangdong kvalitet tillsyn Bureau fann att nästan 30% av barnens möbler prover underlåtit Nästa:Kostnaden för möbelindustrin i landet ökade med 9,87% från år till år