Canton Fair Trade Market Share tillväxten inom området

- Apr 25, 2017-

Som en barometer av utrikeshandel och skovl hoppade utanför att se tecken på utrikeshandel på Cantons mässa.

 

Men det finns också många företag som säger, kände inte tecken på utrikeshandel, stora order ökade år för år, men minskningen av vinsten, vissa små och medelstora företag (smes) vid "missnöje" står fortfarande inför Risk för eliminering.

 

Enligt studierna av experten inom studietiden anser den internationella efterfrågan bli varmare, för årets utrikeshandel är försiktigt optimistisk om situationen. Men osäkerheten finns fortfarande, det finns ingen grundläggande förändring både konsumtion och investeringar, den positiva situationen Det är svårt för länge.

 

Export orderingången

 

Från och med den 13 april uppgick Kinas handel med varor import och export enligt uppgifter från tulladministrationen till 6,2 miljarder yuan, en ökning med 21,8% jämfört med året innan.

Import och export av tre kvartal i rad i kvartalet.

 

Handelsdepartementet internationellt handels- och ekonomiskt samarbete forskningsinstitut bai, biträdande chef för den internationella marknadsundersökningen tror, stabiliseras till den goda situationen för utrikeshandeln, eller kommer att återspeglas i denna session av Canton mässan.

 

"Sedan andra halvåret i fjol, för bättre, order ökade, planka och keramiska plattor är bra i år."

Den 17 april sa Mona Lisa Group Co., LTD., Vice ordförande i styrelsen HuoRongQuan, att den andra halvan av exportsituationen är optimistisk. "Du tittar på webbplatsen, numret på alla, i år är vi Har mer än tio säljare är mycket större än antalet köpare under samma period förra året. "

 

Reporter i det mässa slumpmässiga besöket företaget, många företag tycker att vissa återhämtning sedan andra halvåret i fjol den internationella marknaden, beställer en betydande tillväxt.

 

Beställer tillväxt snabbt, å ena sidan, för att produktuppgraderingarna, det finns några gröna å andra sidan är för den internationella marknaden.

 

Sade jianping, direktör för centrum för ekonomiska forskningsinstitut handelsområdet, utrikeshandel data i första kvartalet på grund av den internationella marknaden har värmt upp, en serie av reformer och öppna Kinas egen insats, den internationella bulkvaror marknad förändringar, Förbättringar i inhemsk och internationell makroekonomisk situation, den internationella efterfrågan.

 

Handelsministeriet deng zhan, chef för analysen av skälen i Kinas import- och exporttillväxt snabbare, säger att det är en långsam återhämtning på den internationella marknaden.

Den internationella valutafonden (IMF) väntas, i januari 2017, växte världsekonomin med 3,4%, 0,3% högre än förra året.

Förenta staterna och andra stora ekonomier importerar efterfrågan plockar upp, enligt WTO-statistiken, i år 1-2 månader USA, Japan, Korea, Kanada och annan importtillväxt på 6,2%, 7,6%, 21,7% respektive 6,2%.

För det andra ökade råvaruproduktpriset.

Under det första kvartalet ökade Kinas råolja, järnmalm, naturgas, kol, gummi, logg och andra 10 slags varor (svarade för 25,4% av Kinas totala import) importpriserna 2,5% ~ 2,5%, öka importtillväxten Av 10,9%.

Tre är en låg bas förra året.

Under första kvartalet 2016 import och export av 2016 yuan, till sin lägsta nivå sedan 2011 under samma period.

Utöver ovanstående skäl finns det också en mycket viktig faktor, är stöd från statsrådets utrikeshandel utveckling under de senaste åren en serie av politisk effekt är gradvis avslöjad, företagsklimat fortsätter att förbättra, företagets innovationsförmåga förbättring, makt Omvandlingshastighet upp.

 

Ländernas deltagande längs "området"

 

Var värt vad bär är, på den 121: e Canton-mässan från "område" hela vägen längs landet förbättra deltagandet av utrikeshandeln företag i allmänhet hausse "stadsdel" hela vägen längs marknaden.

 

Xu Bing vice verkställande direktör vid Guangzhou-mässan, en talesman för Kinas utrikeshandel, sade: "Länder längs utställarnas båt 616, 364, den internationella paviljongen utställare förhållandet på cirka 58,7%, det totala antalet bås andel ca 61,72% Från ökat något. Inklusive Egypten, Turkiet, Indien, Malaysia, Thailand, Indonesien och andra länder paviljong. "

 

"Kina byggmaterial pris är mycket hög. Liksom Indien runt" hela vägen längs den nationella byggmaterialet nivån är lägre, eftersom de är utvecklingsstadiet, är en stor efterfrågan på byggmaterial produkter vi exporterar för att kompensera för sin brist Härifrån. "

Guangzhou metaller och mineraler import och export co., LTD., Ordförande i styrelsen, generaldirektör för resor sagt.

 

, Enligt uppgifter från handelsministeriet i Kina under första kvartalet 2017 till Ryssland, Indonesien, Singapore, Malaysia och andra länder längs "området" snabb tillväxt av import och export, en tillväxt på 37,0%, 37,0%, 32,8% Respektive 37,0%.

 

En bälte och en väg "längs landets andel av marknaden för Kinas utrikeshandel växer gradvis, framförallt i det förflutna har vissa länder handlat med Kina basen liten, nu genom kommunikationspolitik, infrastrukturförbättring, nya handelsmöjligheter, framtida handel Potentialen är mycket stor.

 

HuoRongQuan berättade för vår reporter, under andra halvåret kommer att gå till Centralasien, att "grannskap" hela vägen längs utvecklingen av marknaden.

Han sa: "För ländernas delaktighet i subventionerna är viss subvention högre än andra delar av landet. Men vissa länder utan frakt, transportkostnader är höga, behöver ytterligare forskning."

 

Oavsett hur situationen för utrikeshandeln, att söka genombrott är den gemensamma uppgiften för utrikeshandeln företag, ett flertal företag som följer politiken, "område" hela vägen längs marknaden för att öka försäljningen, gripa marknadsandelar.

Vissa länder längs har sålt produkter företag, sade i år krav i "området" hela vägen längs landets försäljningstillväxt på 25% ~ 50%.

 

Kinas institut till WTO, utländska ekonomiska och handels universitet, dekan av TuXinQuan berättar en reporter, "En bälte och en väg" längs den relativt lilla storleken av landets ekonomi, är alla utvecklingsländer, politiken har viss ledande roll, kommer att Se även på förhandssituationen för projektet, om projektet, kontraktet, såsom maskiner och utrustning exportbidrag.

 

Små och medelstora företagstransformationer

 

"Skadlig konkurrens för mycket, med vinstminskning, inte särskilt bra marknadspris."

Anhui en medelstora export företag främst gjuteri direktör, sade i en intervju företag omvandling utveckling svårt.

 

 

Kinas internationella ekonomiska och utbytescenter chefsforskare Zhang Yansheng sade att utrikeshandeln nu är mycket svårt.

Under de senaste 35 åren är det med internationell konkurrenskraft, talang, marknadsföring, varumärke, kvalitet, effektivitet, etc. att förlita sig på låg kostnad, lågt pris och lågt deltagande i den internationella arbetsfördelningen. Internationell arbetsfördelning, upp till fem kort av företagsomvandling.

"Brist på teknik, brist på varumärke, brist på talanger, brist på pengar, brist på erfarenhet och förmåga att omvandla. De närmaste 30 åren är att lösa problemet med fem korta."

 

Trots den ondskefulla konkurrensen finns skadliga vinster, sammansatta material, förkorta hållbarheten i situationen, men allt fler småföretag inser valet av varumärke, kvaliteten är företagets långsiktiga utveckling.

 

A, chef för hushållsapparaterna i zhejiang-provinsen berättade för vår reporter: "Vi hjälper andra att göra OEM, originalet är för svårt, ofta drog betalningsdagar, ond cirkel, nästan ingen vinst. Då trodde jag att jag måste förvandlas, förbättra kvaliteten , Gör inte småföretag, även om priset lite högre, även för att säkerställa kvaliteten, långsamt till varumärket, att göra stora affärer. Efter omvandlingen är årets situation mycket bättre. "

 

I takt med att industrins reshuffle, komplexa och föränderliga internationella förhållanden, företaget bär arbetskostnaderna stiger, det externa trycket på marknads osäkerheter finns kvar, finns det fortfarande en del av företaget genom övergången för att hitta det blå havet, men det finns Ett stort antal beroende av OEM, brist på innovationsförmåga hos små och medelstora företag har ännu inte hittat en utväg.


Ett par:Vad är den kinesiska stilmöblerna Nästa:Frankrikes bästa utemöbler Fermob att gå in på den kinesiska marknaden