African Private Equity Fund DPI investerar i marockansk madrass tillverkare Dolidol 30 miljoner amerikanska dollar

- Jan 04, 2019-

Nyligen meddelade det afrikanska private equity-företaget Development Partners International (nedan kallat DPI) att det kommer att göra kapitalinvesteringar i den marockanska madrasstillverkaren Dolidol genom sin privata aktiefond African Development Partners II ("ADP II").


Enligt avtalet kommer ADP II att förvärva mer än 20% av Dolidols eget kapital från bolaget och dess befintliga aktieägare för sammanlagt cirka 30 miljoner dollar.


Dolidol grundades 1972 och är en av de äldsta madrasstillverkarna i Marocko och en ledande aktör inom branschen. Dolidol är ett av de mest kända och använda madrasserna i Marocko och är synonymt med avancerade kvalitetsprodukter. Förutom madrasser tillverkar och säljer Dolidol även polyuretanskum, soffor och non-woven material.


Dolidol har utvecklat ett omfattande distributionsnät i Marocko med 46 ägda butiker, 10 distributionsbyråer och mer än 1100 distributörer. Företaget förlängde nyligen sitt geografiska fotavtryck till Elfenbenskusten och är nu ledande inom tillverkning och distribution av madrasser i den fransktalande regionen i Västafrika.


Partnerskapet med DPI kommer att göra det möjligt för Dolidol att konsolidera sitt marknadsledande i Marocko, ytterligare utnyttja de starka tillväxtmöjligheterna för sina olika affärsenheter och genomföra sin utbyggnadsstrategi söder om Sahara med fokus på Västafrika.


Ett par:Italienska kunder Två kronblad av kronbladsprodukter redo att skickas Nästa:Dubai kundorder är redo, väntar på laddning och lossning