Vad Vävning?

- Mar 30, 2017-

Vävning är sammanflätningen av två eller flera trådar eller stycken av material för att skapa sammanfogade strukturer. Även om det är oftast används för att göra tyg, är tekniken också vanligt i andra hantverk såsom korg fattandet. Vävning har funnits i tusentals år, och förblir så populär och användbar i den moderna världen som den gjorde i forntida civilisationer.

I det gamla grekiska mytologin var vävning uppfanns av gudinnan Minerva, som en gång vände en jungfru i en spindel för skryter om sin vävning skicklighet. Genom historien har vävare varit högt ansedda hantverkare, eftersom deras arbete som en stor del av den tillgängliga tyg och tyg för kläder. Vissa tekniker har också länge varit populärt för att skapa objekt som korgar, mattor och mattor av halm eller vass. Styrkan av material sammanfogas genom vävning är robust och slitstarkt, och kan anpassas för många olika behov.

Grundprincipen av tyg vävning innebär snörning två uppsättningar av trådar tillsammans i 90 graders vinkel. Varpen består av tråd som parallellt med varandra, sträckte över en vävstol eller någon annan struktur som håller den på plats. Väften eller inslags dras sedan genom varp i en under och över mönstret, att skapa en enda sammanfogade tygstycke när den är klar.

En vävstol är det mest nödvändiga utrustning för vävning. Denna struktur är en ram som håller varpen tätt och hjälpa till att dra väften eller inslagstråden igenom. Tidiga versioner av vävstolen kan ses i målningar mer än 4000 år, men inte förrän den industriella revolutionen gjorde vävstolen blivit mekaniserad och massproducer. Den flygande skytteln, utvecklades i början 18th century av den brittiska uppfinnaren John Kay, tillåts vävare att arbeta snabbt på stora vävstolar utan en lärling att dra väfttråden genom varpen. Under 20-talet, mekaniska vävstolar blev förhärskande för massproduktion, vilket gör hand vävning nästan föråldrad för handel.

Eftersom utvecklingen av mekaniska vävstolar, har en gång vital yrket blivit ett populärt hem hantverk. Vackra mönster, tweed och pläd tyger, och till och med traditionella tartan tyger från de brittiska öarna kan fortfarande skapas av experter med hjälp av handen vävstolar. Denna mödosamma hantverk kräver tid och talang att bemästra, och är ofta mycket uppskattad som ett boutique hantverk.

Information och material för vävning kan vara tillgängliga på lokal sömnad och tyg butiker. Förutom att bära böcker och möjliga mönster, kan många tyg butiker har grundläggande handen vävstolar och lämpliga trådar och garn för nybörjare vävare. Kontrollera community college, lokala hantverk centra och garn eller tyg butiker för att se om klasser på vävning är tillgängliga för nybörjare. Denna vackra hantverk har en historia lika gammal som den mänskliga civilisationen, och kan vara en värdig hobby för dem som redan behärskar stickning, sömnad, eller virka.编织 .jpg

Ett par:Nylon Nästa:Vilka är de olika användningsområden aluminiumpulver?