Vad används Neopren för

- Jun 28, 2017-

Neopren är en syntetisk gummiprodukt utvecklad på 1930-talet, som har ett brett användningsområde tack vare hållbarheten, UV-resistansen och flexibiliteten. Tillverkare utvecklar ständigt nya användningsområden för neopren, tillsammans med nya formuleringar av denna produkt som är konstruerade för att ge pålitlig prestanda. Kommersiella produkter kommer i olika vikter och stilar för att möta olika behov. Många människor växlar regelbundet med neopren och föremål med neoprenkomponenter.

Ett av de vanligaste formaten för detta syntetiska gummi är skumplåt som kan konfigureras för att utföra olika funktioner. Wetsuits , drysuits , vadare och annan utrustning för att arbeta i vattnet är vanligtvis gjorda av neopren, liksom ärmar för isolering av dryckesbehållare, tillsammans med skor och handskar. Neoprenplåtar kan också klippas ner för användning i skor för extra vaddering, och för musmattor och andra typer av vadderingar.

Atletiska stöd och hängslen kan tillverkas av neopren, liksom bandage och annan medicinsk utrustning. Det tuffa materialet kommer att motstå att sträcka sig ur formen, tillsammans med vatten och det är hållbart nog att bäras under kraftig aktivitet eller under långa perioder.

Skumprodukter gör också en utmärkt isolator i elektriska kretsar, och den kan användas för väderstrippning och som packning i applikationer som bilar. Värme och kemiskt motstånd gör detta material ett bra val för applikationer som dessa. Tillverkare av flexibla slangar och rör konstruerade för användning med kemikalier kan också använda neopren.

Ärmar avsedda att skydda elektronik utan att vara skrymmande kan vara gjorda av neopren. Speciellt bärbara datorer kan dra nytta av att lagras i ett fall som skyddar enheten från elementen och grov hantering utan att ta upp mycket utrymme, så att den bärbara datorn är så portabel som möjligt för ägaren. Materialet används också för att isolera hårda metallfodral för att ge en jämn och tätt passform som håller föremål på plats och minimerar skador som kan orsakas av stötar och jostling.

Människor som kommer med en kreativ användning för det här materialet kan köpa plagg från syleveranser och tillverkare. Särskilda verktyg kan behövas för att sya materialet, speciellt om en vattentät tätning är önskvärd och det är vanligt att använda en tätare längs kanterna av neoprenskum och på lederna, så att materialet blir mindre benäget att läcka, bryta eller Dra iväg.


Ett par:Designmetod och typ av bionisk design Nästa:Teak en av de mest populära skogarna