Vad är Laser Cut Copper?

- May 16, 2017-

Laserskäret koppar är som vanlig koppar, förutom att den bearbetas med en laser istället för på annat sätt. Kopparens mekaniska egenskaper betyder att laserskärning koppar är vanligtvis svår att åstadkomma på grund av hur metallen reagerar på värme och ljus. Lasern måste vara väldigt hög vid skärning av koppar, så att kanterna ofta bränns, men det påverkar sällan metallens kvalitet eller effektivitet. En fördel med att använda laserskärning är att det är lättare för arbetstagare att lägga till mönster till koppar. Denna koppar brukar inte användas industriellt på grund av hur svårt det är att göra.

Koppar har två speciella egenskaper som gör det svårt att skära med en laser. Det kan motstå en hög mängd värme och eftersom lasrar fungerar på värme, har denna värmeklippningsmetod svårt att genomborra koppar. Den andra egenskapen är hur koppar reflekterar ljus; Lasrar är gjorda av ljus, så koppar kan motstå lasern ganska bra. Även om dessa egenskaper ofta är bra för andra ändamål gör de laserskären koppar svår att producera.

Trots att man kan motstå värme och ljus, är det möjligt att skära genom koppar med en laser. När laserskärat koppar är tillverkat, måste lasern typiskt vara upptagen mycket hög för att övervinna kopparens naturliga motståndskraft. Som en följd av detta tenderar lasern att bränna kanterna när den äntligen piercerar kopparet. Detta gör kanterna en mörkare färg, men denna missfärgning är endast visuell och påverkar sällan metallens användning. Det används ibland speciellt på grund av denna estetiska, eftersom vissa människor gillar mörkare koppar.

Det finns en stor fördel med laserskär koppar som kan vara svårt att replikera med handklippt koppar. Med ett laserskärningsprogram kan arbetstagare placera en design i datorn och lasern kommer att etsas i kopparet. Att göra detta för hand tar ofta mycket skicklighet och träning, men det finns andra bearbetningsutrustning som kan lägga till mönster till koppar.

Dess naturliga motstånd mot värme och ljus betyder att koppar har många industriella ändamål. För att göra koppar till ett användbart alternativ för industriell användning, bör det vara lätt att skapa så att delar kan massproduceras. Laserskäret koppar används sällan för något industriellt. Det brukar användas av små butiker och anpassade delar på begäran. Mässing - en legering av koppar - är ett mer genomförbart alternativ, eftersom det är mycket lättare att skära med en laser.


Ett par:Aluminiumpressningar Nästa:Syftet med faux trä