Vad är Faux Wood?

- Feb 14, 2019-

Faux trä, även kallat konstruerat eller tillverkat trä, är en kombination av produkter, lim och finer som är avsedda att likna trä. Ofta billigare än äkta trä, kan många falska trävarianter innehålla skadliga kemikalier som formaldehyd . Som tekniken förbättras blir denna produkt ett bättre utbyte av äkta trä, och processerna för att skapa det börjar bli mer miljövänliga och avancerade.

Spånskiva är en typ av konstruerat trä som ofta används i inredning. Konstruerad av träpartiklar, spånskiva är mestadels sågspån och träflis , bundna ihop med harts . Den komprimerade substansen är sedan belagd med finér som gör att den ser ut som äkta trä, men inte ens med vattentäta beläggningar står det bra för fukt. Det är inte lämpligt att använda spånskivsmöbler utomhus om du bor i ett fuktigt eller regnigt klimat. Om brytning av spånskiva av någon anledning är det lämpligt att bära en mask. Vissa människor uppvisar en känslighet för de kemikalier och damm som uppstår från produkten och kan uppleva andningsbesvär.

En annan typ av faux trä är hardboard , som ofta hittas i konstruktion och golv. Något liknande spånskiva anses hårdbräda vara starkare och mer hållbar. Wood-look laminat kan enkelt målas eller limas på hårdplåt, och det fungerar också bra som golvbotten för kakel eller vinyl golvbeläggningar.


Ett par:Tätningssvets Nästa:Begreppet konsumtion övergår gradvis, ersatt av priset på varor och priser