Vad är en aluminiumkanal

- Dec 13, 2017-

En aluminiumkanal är en passage i aluminium som huvudsakligen används för att flytta luft, till exempel med luftkonditionering eller värmesystem , genom en struktur eller byggnad. Värme-, ventilations- och luftkonditionering (HVAC) -kanaler är vanligtvis gjorda av aluminium. Aluminiumkanaler används också med hushållstorkar; Eftersom aluminium inte rostar, är den här typen av kanal perfekt för avlägsnande av den varma, fuktiga luften som utvisas från torktumlaren. Kanalsystemet kan antingen vara flexibelt eller styvt, och ibland läggs glasfiberisolering för bättre värmekontroll.

Aluminiums historia går tillbaka till 1854, när den amerikanska kemisten Charles M. Hall utvecklade en metod för att extrahera stora mängder aluminium från ett mineralämne som kallas bauxit. Hans metod används idag för att producera nästan hela världens aluminium. Aluminiumkanal har fördelar av aluminiumets naturliga egenskaper, nämligen dess lätta vikt och dess naturliga korrosionsbeständighet . Att vara icke-järnhaltig, rostar inte aluminium.

Den vanligaste användningen av aluminiumkanal är det i värme- och luftkonditioneringsindustrin . Flexibel och styv kanal används ofta för att konditionera luft med ett hem eller en byggnad. Aluminiumkanalen används på grund av dess höga hållfasthet och viktförhållande. En mycket lättviktsdel av styv kanal kan spännas över stora avstånd utan att behöva stödjas. Dess flexibla form används på grund av aluminiums förmåga att sträcka sig; En flexibel aluminiumkanal kan böjas hundratals gånger och ändå upprätthålla ett lufttätt hålrum. Isolerade former av båda dessa kan användas för att minimera överföringen av värme mellan innehållet och miljön vilket gör HVAC-systemen effektivare.

En annan mycket vanlig användning av aluminiumkanalen är som en torkkanal. Klädtorkare använder hög värme för att torka kläder, omvandlar vattnet i kläderna till vattenånga som sedan avluftas ur hemmet. Aluminiumkanalen används vanligtvis i denna applikation på grund av dess korrosionsbeständighet. En kanal kan transportera fuktig luft i många år utan hot om rost. Kostnaden för dessa aluminiumkanaler är generellt låg på grund av den behövliga lilla diametern hos kanalen.

Eftersom aluminiumkanalen antingen kan vara styv eller flexibel, är installationen vanligtvis ganska enkel. Stela enheter kan stödjas av metall eller plastband som fästs på själva strukturen, eller de kan monteras direkt på en yta med stora fästen. Flexibla sektioner av kanal kan tillåtas vila på en ojämn yta, eller hängas med metall eller plastband. Eftersom aluminiumkanalen upprätthåller en lufttät kavitet behöver den inte stödjas på ett sätt som upprätthåller en rak linje.


Ett par:Vad är plåt Nästa:Vad är en Metal Lathe