Rollen av primerfärg och färgkollokationsteknik

- Apr 20, 2017-

En färg baslack Är det första lagret av färg vanligen applicerad över primer Kappa, och dess färg är ofta kritisk för att få den korrekta färgen från det färdiga överdraget. I vissa typer av godisstorlekar bestämmer basen djup, glans och eldfasthet hos det färdiga färgjobbet. I vissa moderna, tvåstegs bilmålingsteknik är baspälsen färgbeläggningen för fordonet, men finishen är vanligtvis tråkig eller platt. Den klara pälsen appliceras över den och det som ger det färdiga lackjobbet en blank effekt.

När man bestämmer sig för att måla ett föremål en ljus färg, kommer användningen av en lättfärgad färgbaslacka att hjälpa till att få den ljusaste finishen möjlig från färgen. Detta beror på att färgen inte kan maskera eller dölja de underliggande färgfärgerna helt. När man exempelvis målar ett fordon som är ljusgult, blir det mycket ljusare och skenigare om den gula sprutas över en vit baslack i stället för en grå eller mörkbrun primer. Detta gäller även för mörka färger, där en mörkfärgad bas kommer att ge en bättre finish än att applicera den mörka färgen över en ljusare basfärg. Resultatet är inte så drastiskt påverkat när man målar en mörk topplack jämfört med att man använder en ljusare nyans av toppskiktet.

När du målar en godisfärg, såsom godis äppelröd, är färgbaslacken kritisk för att bestämma färgfärgets färdiga utseende. Silver och guld är de två vanligaste färgerna för att ge den klara godisfärgen den berömda våta utseendet. Guld används ofta när man målar ett godis äpple eller godisrött utseende, medan silver är det vanliga valet för att skapa godisgrönsaker och blues. Några av mästare målare använder en hemlig blandning av guld och silvers, och några av dessa kombinationer innehåller även riktigt guld i blandningen för att skapa de prisbelönta godisfärgjobben som ses på showstopping hot stavar och anpassade bilar.

Vid målning av ett hus eller någon typ av projekt är det absolut nödvändigt att baslacken är av samma typ av färg som Avsluta kappan . Det innebär att en oljebaserad färg inte kan användas för att förstöra en latexfärgfärg och vice versa, eftersom det kommer att leda till att ytbeläggningen avlägsnas av baslacken efter en kort tid. Det är alltid nödvändigt att använda samma färgbas som mållacken för att få de bästa långvariga resultaten.
Ett par:Om honligt möbler design process Nästa:Viss teknik kolloidalt trä