Syftet med spikpistol och dess funktioner

- Apr 17, 2017-

En spikpistol är ett verktyg som används för att driva spikar i trä, gipsvägg , Rullade stål och andra hårda material. Dessa verktyg finns i en rad olika stilar och storlekar, inklusive specialmodeller för inramning, takläggning och sidospår. Eftersom de kan ersätta en hammare i de flesta fall, vilket sparar användaren tid och ansträngning, har de blivit standard bland både professionella och amatörbyggare. Spikpistoler kan drivas med komprimerad luft , Elektricitet eller batterier eller elektromagnetism. Vissa små drivs av butan, ett bränsle som orsakar en liten sprängladdning för att driva spik i trä.

Den vanligaste typen av spikpistol är pneumatisk spikpistol , Som arbetar med tryckluft. När avtryckaren trycks, lufttryck bygger upp och driver spiken ut. Även kostnadseffektiv, lätt att använda och mycket kraftfull, har en pneumatisk spikpistol nackdelen att beroende på en skrymmande luftkompressor för att arbeta. För jobb på plats, men detta är det självklara valet.

Eftersom det är mindre risk att dela träfibrerna när du använder en spikpistol än vid användning av en hammare, dessa verktyg är särskilt användbart i känsliga projekt som tillämpningen av inomhus trimning. En spikpistol sätter spiken i en rörelse, vilket minskar risken för halk och stötar som kan förstöra känsliga skogen. De flesta modeller har även en säkerhetsgummi näsa för att skydda träet från friktion.

Spikpistoler har länge ansetts vara en säkerhetsrisk. De är kraftfulla och uppnå hög hastighet, och kan vara farliga om de hanteras. I själva verket är över tusen allvarliga olyckor rapporteras varje år från felhantering dessa verktyg. Försiktighet är ett måste när man arbetar med en.

Professionell kvalitet sorterna är automatisk och avfyra en spik direkt på avtryckaren. En halvautomatisk spikpistol är mer lämpliga för nybörjare, eftersom den kräver en tvåstegsprocess: dra i avtryckaren och sedan trycka pipan mot trät. Denna säkerhetsfunktion skyddar användaren av misstag avfyra en spikpistol och skada sig själv eller andra. Vissa stater kräver nu ett särskilt tillstånd eller registrering för att möjliggöra förvärv av detta verktyg.


Ett par:TIG-svetsmetod Nästa:Vad är de bästa tipsen för stolvning?