Framtiden är en värld av artificiell intelligens

- Dec 08, 2017-

Nyligen säger McKinsey-rapporten att 2030 kommer att finnas fyra till 800 miljoner människor över hela världen kommer jobben att ersättas av robotar och automation, automatisering av mer än 375 miljoner utövare i en karriärbyte och lärande av nya färdigheter. Rapporten påpekar också att de mest sårbara för automatisering är den typ av arbete som tar fysisk aktivitet i en förutsägbar miljö. Såsom mekanisk drift, datainsamling och bearbetning, assistent affärer, redovisning och bakgrundstransaktion bearbetning.


Konstgjord intelligens kan hjälpa till att ta bort de "arbetsintensiva" hattarna från de stigande arbetskostnaderna och den växande konstgjorda bristen på möbler.

Maskinens verklighetsversion drivs framåt

Nu är det en stor sak att prata om detta ämne. Trots allt är möbelfabriken huvudsakligen manuell drift, och det finns ett stort gap i pugongen. Men den försvinnande demografiska utdelningen tvingar möbelföretag att göra något med "automatisering" med interna och externa resurser. I Zhejiang har regeringen kraftfullt främjat uppgraderingen av traditionella tillverkningsindustrier och föreslagit genomförandet av handlingsplanen "robot +". I Guangzhou är det föreslagit att använda industrirobotar och intelligent utrustning till mer än 80% av tillverkningsföretag i hela staden år 2020. I foshan är statliga bidrag till stöd för robotföretaget, för närvarande staden mer än 300 intelligenta utrustningar tillverkningsföretag ovan angiven storlek, framväxt, schindler, jia teng, en sats av robotar industrin kända företag som cederträ; I dongguan har regeringen drivit in för 50 "robo-wise" -projekt 2016, vilket pressar företagen att genomföra automationsprojekt för maskinutbyte.


Gå i företagets första echelon, automatiska och intelligenta möbler, lanseras gradvis processautomatiseringen: den ena är utsatt för flyktig gas, vilket leder till arbetssjukdomsprocesser, såsom sprutning, byte av personal med robotar, för att uppnå "nollflyktiga , noll - formaldehyd, nollförorening ". För det andra är några nyckelpositioner, såsom i vissa möbelverk, öppna material, borrning, förpackning, lager och så vidare, huvudpersonerna i maskinen, fabriken har nått över 60%.


Möbler företagsautomatisering som ett första steg är att kamma hela processen med mätning och vägning och applikation mellan robotar och konstgjorda fördelar är dåliga, låt några av de viktigaste arbetsförfarandena för att realisera de automatiska delarna, sålunda avsevärt förbättra produktionseffektiviteten, få effekten av "fyra två ringer dottern"; Det andra steget är att påskynda informationsflödet mellan verksamheterna, till exempel lagring och lager av råvaror och produkter, vilket eliminerar ett stort antal funktionella personal, t.ex. ekonomi, HR osv. Och några jobb betalar lägre , automatisering kostar relativt högt förfarande, kommer inte att ingå i möteschefens automatisering plan snabbt.

Automatisering och intelligens kommer att påskynda shuffling av möbelföretag


"Stor industri, småföretag" möbelindustrin attribut, bestämde inte alla möbler företag har viljan, har möjlighet att realisera automation.


Branschinspektörer påpekar att endast 80% av företagen med ett årligt produktionsvärde på 50 miljoner till 100 miljoner yuan är villiga att investera mer i produktionsutrustning och förbättra arbetskraftens produktivitet. Och ju mindre företag, ju mindre produktion, desto mindre villig att investera i produktion av utrustning. För närvarande är det i de företag som är verksamma inom automatisering och halvautomatisk utrustning, de flesta av dem storskaliga skyltar och kontorsmöbler.


Det är välkänt att för små möbelföretag skärs marginalerna lägre och lägre, och företagen har lite extra pengar för att uppgradera sin produktionsutrustning och köpa dyra automatiserade produktionslinjer. Med tanke på hela möbelindustrin är produktrasen mer, brädartypsmöbler, mjuka packmöbler, massivt trämöbler, hårdvarumöbler, varje tillverkningshantverk och process är väldigt annorlunda. Produktionen av varje produkt innebär ett dussin länkar, kan inte alla använda den automatiska linjen på en gång, kan endast delvis realisering numerisk styrning, automatisering först. Automatisering kommer att accelerera möbler inte bara, därför omfördelningen av företaget, kommer också att bredda möbler kategori segment, utvecklingen av avståndet mellan processen enkel standardisering, process mer koncis möbler kategori av tillverkningsföretag, med storskalig utvecklingsförmåga företag kommer att bli älskling av den artificiella intelligenstiden.

"Obemannade fabriken" är fortfarande trenden med möbelindustrins utveckling. Det är oundvikligt att maskinen kommer att befria människor att göra kreativt arbete, och möbelindustrin kommer att omvandlas från arbetsintensiv till en smart industri. Emellertid behöver möbelarbetare inte panik, och i överensstämmelse med nuvarande utvecklingsnivå tar det fortfarande lite tid att byta ut arbetskraft med robotar i större skala. Och under övergångsprocessen kommer nya jobb att uppstå, och utbildning för arbetstagare att anpassa sig till nya arbetstillfällen kommer att öka.

intellectualization.jpg


Ett par:Flishugg Nästa:Allmänna tekniska villkor för metallmöbler