Skillnaden mellan traditionellt läder och utomhusläder.

- May 24, 2019-

Först av allt måste vi skilja från materialet självt. Alla vet att lädermaterial är uppdelade i två delar: basen och ytan. Substrat använder i allmänhet mer resistenta material, såsom solbränsliknande material, men skillnaden i ytmaterial är enorm.

Den traditionella utomhusläderytan är en oljebiprodukt av polyvinylklorid (PVC). PVC har karaktäristika av pinne, kallskört, långvarig användartemperatur bör inte överstiga 55 ° C, speciell formel kan nå 90 ° C, låg temperatur överstiger -10 ° C. Men även om polyvinylkloridhartset har en hög renhet, börjar vätekloridgas fly från vid en temperatur av 100 ° C eller högre eller ultraviolett strålning. Det finns skarpa grupper eller instabila strukturer i molekylstrukturen. Ju längre tid desto mer nedbrytningen desto högre temperatur, desto snabbare nedbrytningshastighet. Generellt efter 9 månader kommer det att finnas tecken på åldrande, som i sig har allvarliga åldrande egenskaper. För att få dessa produkter att få en viss anti-aging effekt, lägger traditionella fabriker till sig en stor mängd mjukgörare till PVC (främst med mjukningsmedel som ftalater) och US Environmental Protection Agency använder större doser DEHP för att mata dem. De manliga och manliga råttorna har degenerering av vasdeferenserna, undervattenshypofyscellerna är hypertrophied och till och med en stor mängd industriellt gummi tillsätts. Det traditionella utomhusläder som kan tillverkas på ett standardiserat sätt kan användas under vissa förhållanden i mer än 5 år. Eftersom mjukningsmedlet som används i stor utsträckning i produktionsprocessen fortsätter att förångas, kommer det tillsatta gummit också att åldras, och sådant utomhusläder har fortfarande stor risk för användning. Speciellt i våta kustområden, eller i varma ökenområden, kommer alkali, hög temperatur och ultraviolett ljus att påskynda åldringen av sådana läderprodukter. Produktens faktiska ålder kan inte bestämmas. I teorin är risken att använda sådana produkter utomhus också extremt hög. Stor.

Ytan på högpresterande utomhusläder är silikongummi-polymer. Huvudmaterialet är kiselgel, vilket ofta talas om. Det kan vara stabilt inom temperaturområdet mellan -60 ° C och 220 ° C. För ultraviolett ljus, syra och alkalisalt (förutom stark syra och alkali) Det har starkt motstånd, ytan är hydrofob, andningsbar, det behöver inte flyttas i regnet, det finns ingen lukt, även i högtemperaturmiljön utges inga skadliga ämnen, den teoretiska åldringscykeln når 20 år (den faktiska användningen av 10 år har inte funnit tecken på åldrande). De pigment som används i utomhusläder är mestadels oorganiska pigment och sannolikheten för missfärgning och blekning är mycket låg och det är svårt för blotta ögat att observera färgförändringen. Med tanke på att utomhusprodukter ofta kommer i direkt kontakt med mänsklig hud finns det inga problem med allergier.


Ett par:Fördelar med att använda träskyddsmedel utomhus Nästa:Tillämpning av betong i utemöbler