Skillnaden mellan aluminiumlegering och rostfritt stål

- Jun 24, 2019-


1. Aluminiumlegering har låg densitet men hög hållfasthet, nära eller överstiger stål av hög kvalitet, bra plasticitet, kan bearbetas till olika profiler, har utmärkt elektrisk ledningsförmåga, värmeledningsförmåga och korrosionsbeständighet. Det används allmänt inom industrin och dess användning är bara andra. Yu Steel.


2. Vissa aluminiumlegeringar kan värmebehandlas för att uppnå bra mekaniska egenskaper, fysikaliska egenskaper och korrosionsbeständighet. Värmebehandling förstärkning. Det kännetecknas av hög hårdhet men dålig plasticitet. Den har emellertid dålig korrosionsbeständighet, hög temperaturmjukning, utmärkt termoplast och är lämplig för smide, så kallas den också smidd aluminiumlegering.


3. Sålunda stål är främst nickel-kromlegering, vilket är korrosionsbeständigt. När det finns korrosionsbehov för de produkter som produceras, kommer rostfritt stål definitivt att användas. För det andra kan ytan i rostfritt stål bearbetas efter behov, och utseendet är vackert och mjukare än aluminiumlegeringen.


4. Men kostnaden för rostfritt stål är högre än för aluminiumlegering. Numera används rostfritt stål i grunden av high-end kunder eller offentliga offentliga arbeten. Kort sagt, det är vackert och inte lätt att rosta och inte lätt att skada.


Ett par:Karakteristika för kolbelagt trä Nästa:Undersöker användningen av nya material i utemöbler