Teak Olja

- Sep 25, 2017-

Teakolja är en syntetisk olja som är optimerad för bevarande av teakträ. Bredt erkänd som en av de mest hållbara skogarna är teakträ vattentätt, praktiskt taget mögelskyddat och i stort sett solbeständigt. Det är högt i naturliga oljor, och svarar vanligtvis inte bra på kommersiella lacker och tätningsmedel. Ändå vill många teakägare ge sina teakprodukter lite extra skydd mot elementen. De kan göra det genom att applicera teakolja.

Utemöbler och båsskalar och höljen är två av de mest populära användningarna för teakträ. Träet används även ibland som däck eller i yttre fönsterhöljen på grund av sin hyllade styrka och hållbarhet. Det motstår naturligt vatten och solljus och kan tåla att vara ute eller på vattnet året runt. Under optimala förhållanden bryr sig teakträet sig själv, utsöndrar oljor och regenererar sig inifrån.

De flesta teakexperter avskyr användningen av lack, färg eller tätningsmedel på teak. Dessa typer av produkter kan försämra träets förmåga att ta hand om sig själv och kan orsaka att träet spricker, torkar ut och i allmänhet förlorar hållbarheten för vilken den är prisad. De flesta teakträ behöver ingen vård förutom allmän städning och underhåll, men experter rekommenderar vissa oljebehandlingar för produkter som regelbundet utsätts för hårda förhållanden.

Möbler gjorda av teak som har sett flera år av brännande somrar och grävande snöstormar är vanligtvis en bra kandidat för behandling. Det är också teakbåtar som har spenderat veckor eller månader i vatten - speciellt om det vattnet var salt. Oljan är faktiskt inte olja från ett teakträd; teakolja kan inte extraheras från ett träd utan att förstöra teaket , vilket vanligtvis är mycket värdefullare än oljan. Kommersiellt tillgänglig teak träbehandling är en syntetisk produkt som är utformad för att efterlikna och förbättra de naturligt förekommande oljans skyddande egenskaper.

Teakolja säljs vanligen av samma distributörer som säljer teakprodukter, såväl som av specialarbeten för timmer och hemreparationsföretag. Det finns vanligtvis olika oljor tillgängliga för olika behov. Teakmiljöolja , till exempel, är vanligtvis optimerad för UV-skydd och för att hjälpa utomhus teakmöbler fortsätter att stå upp till elementen. Marin teakolja å andra sidan är vanligtvis optimerad för vattenexponering och fuktmotstånd.

Det finns ingen fast formel för oljan, och inte alla märken innehåller samma ingredienser eller väsentliga delar. De flesta teaktillverkare rekommenderar att teakägare använder endast godkända eller undersökta teakoljeprodukter. Eftersom teak är vanligtvis ganska dyrt kan det vara en dyr och vanligtvis onödig upplevelse att använda en lågkvalitativ olja som slutar skada teak.


Ett par:Miljövänlig färg Nästa:Fem minuter att lära sig om gold teak