Flera effektiva metoder för att avlägsna metallroder

- Apr 26, 2017-

Om du behöver ta bort rost från metall, finns det många kommersiella produkter. De flesta är mycket giftiga och är beroende av någon form av syra - antingen fosforsyra eller oxalisk - för att göra jobbet. Om du använder dem, se till att du bär gummihandskar och följ noggrant alla instruktioner och försiktighetsåtgärder som tillverkaren tillhandahåller. Detta kommer att ta bort rosten och skydda dig från giftiga kemikalier. Om du hellre vill undvika giftiga kemikalier finns det flera vanliga hushållsartiklar som säkert kan ta bort rost från metall, inklusive vit vinäger , natron , sandpapper och stålull .

Vinäger

Vitvinäger kan ofta fungera bra för små föremål, till exempel örhängen. Häll bara lite ättika i ett glas, och låt objekten ha en bra blöt. När du ser att rosten är upplöst, sköljer du bara av smycken och torkar den med en trasa.

Vinäger kan också användas på större föremål. Häll det direkt på objektet, eller sprid det med en trasa. När rosten är upplöst, torka av den, skölj föremålet och torka om det behövs.

Bakpulver

Att använda bakpulver är ett annat sätt att ta bort rost från metall. Du kan göra en pasta genom att blanda natron och vatten. Se till att lösningen är pasty tillräcklig för att klibba på ytan, sprid den sedan på metallen och låt den sitta. När rosten är lös kan du skrubba av den. Om rostfläckarna är väldigt djupa kan det hända att ytterligare klisterpåverkan avlägsnas. Bakpulver pasta kan också användas på många andra sätt runt huset, och det är en bra ersättare för många giftiga hushållsrengöringsmedel.

Grova material

Om du vill ta bort rost från metall och inte ha något lite hårt arbete, kan du försöka ta bort det manuellt med sandpapper eller annat grovt föremål, såsom stålull. Det kan dock ta ett tag. Om rosten är utbredd, kan det ta flera försök att komma ner till ren metall.

Förhindra rost

Det är naturligtvis bäst att inte låta dina metaller bli rostiga alls. Att hålla dina metaller så torra som möjligt hjälper till att förhindra rost eftersom vatten är det som sätter scenen för rost att dyka upp. Förhindrande är emellertid inte alltid möjligt, speciellt om du har mycket fuktighet, så det är en bra idé att attackera rost genast innan det börjar äta i metall. Kom ihåg, ju längre den rosten lämnas obehandlad, desto svårare är det att ta bort och desto svårare är skadan.Ett par:Klassificeringen av Finishing Sander och USES Nästa:Utemöbler har vad tyg av olika material?