Pneumatisk Sander

- Jul 17, 2017-

En pneumatisk sander är ett verktyg som använder tryckluft för att driva orbitalskivor, trummor och bälten. Lufttrycket styrs vanligen genom att trycka på en utlösare eller trycka en knapp på sanderen själv. En pneumatisk sander kan användas för att avlägsna gammal färg från metall, ta bort rost och släpa av svetsade leder. Vissa slipare är utformade för mer känsliga uppgifter, till exempel efterbehandling och nivellering av träbord. Att använda en pneumatisk sander istället för andra kraft- eller handverktyg kan betydligt minska tiden, ansträngningarna och energin som används på byggnads- och fabrikationsjobb.

Det finns många olika typer av pneumatiska sanders kommersiellt tillgängliga. Bältesandare är mycket användbara vid avlägsnande av baslackar av färg, metallskärningar och rost. En remsa av sandpapper sitter runt två remskivor, som kontinuerligt roterar remsan runt med höga hastigheter. Den bakre remskivan tar emot kraft från en luftslang ansluten till kompressorn, som styrs av en utlösare eller på verktyget.

Pneumatiska orbital sanders är mer bärbara och lätta än bältesandare, och idealiska för att navigera runt kanterna och utjämna känsliga ytor. De flesta orbital sanders fungerar genom att spinna en skiva av sandpapper med varierande hastigheter. Användaren kan ställa in lufttrycksnivån på sanderen så att skivan snurrar snabbt för initiala jobb, och långsamt för att slutföra uppgifter. Verktyget kan vanligtvis hållas i en hand och flyttas runt en yta samtidigt som man trycker på minimalt tryck. En enskild person kan använda en orbital pneumatisk sander för att runda hörnen av ett träbord eller släta fyllmedel och primerfläckar på en bil innan ett färgjobb

En viktig försäljningsplats för pneumatiska sanders över andra kraftverktyg är att de slösar mindre energi och inte behöver ladda. En batteridriven sander kan bara användas tills batteriet är tömt, och laddning kan ta timmar. Verktyg som sätter i eluttag kräver vanligtvis mycket konstant spänning, vilket kan göra energibrevslängden höga. Med en pneumatisk sander använder kompressorn endast el när man trycker på luftbehållaren.

Vid inköp av en pneumatisk sander bör en person noggrant kontrollera specifikationerna för många olika projekt för att se till att han eller hon väljer en som passar det aktuella arbetet. Det är viktigt att välja en sander som är kompatibel med en persons luftkompressor. De flesta kompressorslangarna är utrustade med universella fogar som enkelt kan anslutas till många olika sandare, men vissa produkter kräver speciella kontakter. Dessutom behöver vissa sanders mer kraft eller tryck än några butiks-kompressorer kan hantera.


Ett par:Allmänna ritverktyg och färdigheter för möbeldesign Nästa:Vad är en Spray Paint Respirator