Hyvel Jig

- Sep 28, 2017-

AHyvelJiggen är en anordning som används för att styra antingen träbit till hyvlas eller hyvling enheten själv genom hyvling processen. Jiggen hyvel kan göras från en mängd robusta och raka material, och det kan antingen köpa prefabricerade, eller det kan göras från grunden. Många träarbetare använder en jigg för att förhindra att en träbit flyttar på ett vandrande sätt, vilket gör att träet att skäras på fel djup eller i fel form. Jiggen kan också användas för att förhindra att hela längden eller bredden av en styrelse som hyvlat.

Hyvling är processen att plattas ett ansikte av en styrelse eller träbit. Det görs oftast med hjälp av en specialdesignad hyvel, vilket kan vara en handdator eller en bänkmonterade enhet. Mycket större, industriella modeller kan vara större och tyngre plikt, rymmer den hyvling av mycket långa eller breda brädor. En hyvel jigg kan användas på olika sätt beroende på typ av hyvel som används. Om woodworker använder en handhållen hyvel, exempelvis jiggen hyvel kan användas till stadig bit att vara hyvlat, eller det kan användas för att förhindra möbelsnickare från hyvling vissa områden av styrelsen.

En hyvel jigg används med en bänkmonterade hyvel eller en större maskin kan tillåta en woodworker till planet sidan av styrelsen i stället för ansiktet. Jiggen kommer stadigt styrelsen på högkant eftersom den fortskrider genom maskinen, förhindrar att styrelsen sparkar, vajande, eller annars blir instabil. Om jiggen inte används, styrelsen kan flytta, orsakar en ofullkomlig snitt samt en farlig situation där en åskådare kan slås av styrelsen. Skador på själva maskinen är också möjligt om styrelsen inte är stabiliserats.

En specialdesignad hyvel jigg kan ibland användas för att göra hyvling möjligt med andra verktyg. Acirkelsåg, exempelvis kan användas till att planet en styrelse, men processen är svårt att göra för hand utan några guider. En jigg kan därför göras från rester av trä till stadig bladet av cirkelsåg på ett visst djup i förhållande till styrelsen skärs. Detta är vanligtvis en oprecis process även när du använder en jigg, så det inte rekommenderas för brädor som ska användas för estetiska ändamål.


Ett par:Honly för dig att förklara gemensamma utformningen av möbler designtekniker Nästa:Möbler produkt formuläret analys