Paint Mask

- Jun 29, 2017-

En färgmask är en personlig skyddsutrustning som används vid konstruktion och industriell verksamhet. Dessa masker kommer i många utföranden, och kan skydda bäraren mot partiklar och rök. Medan villkoren färgmask och dammmask ofta används omväxlande, är dessa föremål helt annorlunda och erbjuder en stor skillnad i skyddsnivån de kan ge. En färgmask kan bäras för målning, liksom ett antal aktiviteter som involverar skadliga rök, damm eller andra giftiga material.

Den grundläggande dammmasken liknar de kirurgiska maskerna som används i medicinska anläggningar. Den består av en rektangel av armerad fiber som placeras över näsan och munen, med en gummistring som sveper runt huvudet för att hålla den ordentligt på plats. Dessa masker är ofta kända som olägenheter eftersom de bara skyddar bäraren från olägenheter som damm och stora partiklar av partiklar. De är helt ineffektiva mot färggaser och andra giftiga gaser. En dammmask kan bäras under vissa färgrelaterade aktiviteter, såsom skrapning eller slipning av icke-blyfärg, men erbjuder lite skydd mot de ångor som bildas genom målning.

Varje skärpell består av en trä- eller metallkropp och en klämma för att hålla verktyget eller bladet på plats. Beroende på utformningen kan det också innehålla en klämma eller ett klämma som används för att fästa jiggen till ett sliphjul. Jiggen håller verktyget eller bladet i en viss vinkel, vilket gör att användaren kan upprätthålla jämn vinkel mellan verktyget och sliphjulet eller stenen. Genom att använda samma jig varje gång kan användarna replikera en skärvinkel för att säkerställa konsekventa resultat.

Dessa jiggar erbjuder ett antal fördelar för både nya och erfarna träarbetare. En skärpningsjig lär nya användare den rätta vinkel som ska användas vid skärning av ett verktyg, så att de kan uppnå önskad skärvinkel på bladet. Det hjälper också användaren att uppnå samma vinkel varje gång verktyget skärps. Eftersom arbetstagarna ofta är vana vid nyanser av deras verktyg, gör denna konsistens det enklare att använda verktyg korrekt och uppnå kvalitetsresultat. Konsekvent vinkling eller snedning bidrar också till att förlänga verktyget genom att reducera metall som förlorats för dåliga skärpningstekniker.

En potentiell nackdel med att använda en skärpningsjig är de potentiella säkerhetsriskerna som är inblandade. Att använda en jig medan skärverktyg gör det enkelt att förlora fokus på uppgiften till hands. Detta kan leda till skador eller brutna verktyg. Det är också viktigt för användarna att använda rätt jigstorlek för varje verktyg. Att använda en jig som är för liten för att hålla ett verktyg säkert kan låta verktyget flyga bort från sliphjulet, vilket leder till skada.


Ett par:Vad är Custom Metal Fabrication Nästa:Allmänna ritverktyg och färdigheter för möbeldesign