Metalldelar 3D-tryckteknik

- Apr 16, 2018-

3D-utskrift (3DP) är en typ av snabb prototypteknik. Det är en teknik baserad på en digitalmodellfil och använder ett pulverformigt metall- eller plastlimmaterial för att bygga ett objekt genom lager-för-lager-utskrift.

Många experter tror att den nya tillverkningstekniken som representeras av 3D-tryckteknik med digitalisering, nätverk, anpassning och anpassning kommer att främja den tredje industrirevolutionen. 3D-trycktekniken av metalldelar som den mest avancerade och mest lovande tekniken i hela 3D-utskriftssystemet är en viktig utvecklingsriktning för avancerad tillverkningsteknik. Med utvecklingen av vetenskap och teknik och behovet av popularisering och tillämpning har användningen av snabba prototyper för att direkt tillverka metallfunktionella delar blivit huvudriktningen för snabb prototypning.

Till exempel, världens första 3D-tryckta metallpistol designades och tillverkades av Solid Concepts, ett 3D-tryckeri med huvudkontor i Austin, Texas. Först skapades en 3D-modell. Sedan användes metalllasersintringsprocessen (DMLS) för att värma metallpulvret för att stelna det. Efter att stödmaterialet avlägsnades modifierades pistolen så att den kunde avfyras normalt och handtaget var lasersintret. Använd slutligen färdiga fjädrar och tidskrifter.

Den 3D-tryckta metallpistolen är sammansatt av mer än 30 3D-tryckta original, inklusive rostfritt stål och några speciella legeringar. Bultarna, tunna och många inre delar är gjorda av 17-4 tryckmaterial av rostfritt stål och vissa komponenter gjorda av nickel-cadmium-järnlegering 625, inklusive pistolfat, triggers, hammare och kolfiberfyllda nylonhandtag. Kärnan i denna tekniska process är metalllasersintring, och den utrustning som behövs för att göra en pistol kostar omkring 850 000 dollar.

Förutom att vara dyrt och komplext, är det begränsat till kortvarig användning eller kortvarig användning. Det finns inget sätt att uppfylla kraven för användning inom en lång tidsperiod. Den strukturella styrkan hos vapen som erhålls genom 3D-utskrift behöver ytterligare demonstration.

Det är emellertid ingen tvekan om att födelsen av den 3D-tryckta metallpistolen visade att 3D-tryckteknikens genomförbarhet och hållbarhet för storskalig produktion av liknande produkter.


Ett par:Plast har ingen anledning till att utemöbler används i stor utsträckning Nästa:Bearbetningsteknik Maskinkapacitet