Lasermikrofältsanslutningsmetod

- Jun 07, 2017-

Uttrycket "mikrosvetsning" avser den exakta placeringen av bindemedel och applicering av energi för att bilda svetsar mindre än 100 mikrometer breda. Vanligtvis utförs under ett mikroskop för noggrannhet, verkar den faktiska svetsprocessen i vissa fall exakt normal svetsning, helt enkelt i mycket mindre skala. I de flesta industriella miljöer med hög volym är mikrosvetsning automatiserad, vilket kräver liten skicklighet hos operatören, men vissa special- eller oregelbundna svetsar kräver en högt utbildad tekniker med en mycket stabil hand. Eftersom det är så exakt, komplicerad process med specialiserade verktyg, läggs de flesta jobb ut till specialister.

Motståndsvetsning är den mest grundläggande metoden och används för att ansluta plattplattor av olika metaller. De två plattorna är något överlappade och svetselektroder placeras på vardera sidan om överlappningen. En elektrisk ström appliceras för att värma metallen till ett smält tillstånd, och elektroderna kanaliserar den strömmen från den ena till den andra, genom överlappningen. När metallen svalnar smälter den samman för att bilda en permanent bindning. Motståndsmetoden används för att gå med små sömmar där fogen måste vara helt platt, till exempel i medicinska implantat.

Flash-mikrosvetsning används för små skarvar, såsom trådar eller smycken, och görs genom att värma slutet av varje bit med en elektrisk ström och klämma ihop dem. Processen ger en brant temperaturgradient längs bitens axel, så att det medger att en mängd olika material och former kan förenas utan att deformeras. Den mest mångsidiga av alla mikrosvetsoperationer, det ger gnistor, är inte lämplig för brandfarliga eller temperaturkänsliga material.

Arc-mikrosvetsning används för att ansluta till två delar av någon form, vanligtvis med hjälp av ett fyllnadsmaterial som placeras längs svetsplatsen för att verka som lim. En elektrisk ström appliceras på en elektrod som styrs längs svetsplatsen, som värmer upp basmetallen och fyllmedlet tills de blandas för att bilda en ny metall. När platsen kyler, är delarna och fyllmedlet oupplösligt kombinerade. Denna metod används för att göra exakta reparationer i metallformar och verktyg, speciellt när bitar har slits av eller slits ned och behöver byggas upp.

Lasermikrosvetsning är normalt det som används i automatiserade industriella inställningar. Lasern kan vara så tätt styrd som det behövs, och kan nå på obehagliga ställen som andra svetsmetoder inte kan, värmmer metallen nästan omedelbart och kräver ingen fyllnadsmaterial eller tryck för att skapa den perfekta fog varje gång. Lasermetoden kan också användas för att gravera metaller, även om glänsande ytor kan behöva förbehandlas för att undvika att reflektera laserljuset.


Ett par:Laserskärning av aluminium Nästa:Kinas utemöblerindustrin status quo