Hur kan jag ta bort rost från Metal?

- Apr 10, 2017-

Om du behöver ta bort rost från metall, det finns många kommersiella produkter som finns. De flesta av dem är mycket giftiga och förlita sig på någon form av syra - antingen fosfor- eller oxalsyra - att göra jobbet. Om du använder dem, se till att bära gummihandskar och noga följa alla de instruktioner och försiktighetsåtgärder som tillhandahålls av tillverkaren. Detta tar bort rost och skydda dig från giftiga kemikalier. Om du hellre vill undvika giftiga kemikalier, finns det flera vanliga hushållsartiklar som säkert kan ta bort rost från metall, inklusive vitt vinäger , bakpulver , Sandpapper och stålull .

Vinäger

vit vinäger kan ofta fungera bra för små objekt, till exempel örhängen. Häll bara lite vinäger i ett glas och låt objekten har en bra tid. När du ser att rosten har lösts upp, bara skölja bort smycken och torka den med en trasa.

Vinäger kan även användas på större objekt. Antingen häll det direkt på objektet, eller sprida det med en trasa. När rost upplöses, bara torka bort, skölj objektet, sedan torka vid behov.

Bakpulver

Använda bakpulver är ett annat sätt att ta bort rost från metall. Du kan göra en pasta genom att blanda bakpulver och vatten. Se till att lösningen är degig nog att ansluta sig till ytan och sedan sprida det på metallen och låt det sitta. Efter rost är lös, kan du skrubba bort det. Om rostfläckar är mycket djup, kan ta bort dem kräver ytterligare tillämpningar av pastan. Bakpulver pasta också kan användas i en mängd andra sätt runt huset, och det är ett bra substitut för många giftiga rengöringsmedel.

grova Materials

Om du vill ta bort rost från metall och inte har något emot lite hårt arbete, kan du försöka ta bort det manuellt med sandpapper eller annan grov objekt, till exempel stålull. Det kan ta ett tag, dock. Om rost är utbredd, kan det ta flera försök att komma ner till den rena metallen.

förhindra Rust

Naturligtvis är det bäst att inte låta dina metaller får rostig alls. Att hålla metaller så torr som möjligt hjälper till att förhindra rost eftersom vatten är det skapar förutsättningar för rost dyka upp. Förebyggande åtgärder är inte alltid möjligt, men speciellt om du där det finns en hel del fukt, så det är en bra idé att attackera rost direkt, innan den börjar tär på metallen. Kom ihåg att ju längre det rost lämnas obehandlad, desto svårare är det att ta bort och allvarligare skador.


Ett par:Vad är en stålplåt? Nästa:Primer