Hex Cap Skruv applikationer

- Apr 22, 2017-

En sexkorkskruv är ett gängat fästelement med ett sexkantigt huvud. Medan termen hexhuvudskruv vanligtvis används utbytbart med sexbult, är dessa två fästen faktiskt väldigt olika. Hexskruvar är vanligtvis mindre än hexbultar, men det är inte alltid fallet. En hexskruvskruv kan vara betydligt större än en hexbult beroende på applikationerna, så det är viktigt att användarna lär sig identifieringsfunktionerna för varje för att välja rätt fästelement för varje jobb.

Sexkorkskruven har ett sexsidigt huvud som är utformat för att dra åt med en skiftnyckel eller borr. Vid användning med en mutter kan dessa skruvar också spännas för hand när muttern vrids. Till skillnad från en sexbult behöver inte en skruvskruv alltid en mutter. En sexbult kräver alltid en mutter och måste därför installeras genom att dra åt muttern.

Dessa skruvar kan användas i en mängd olika tillverknings- och industriapplikationer. De är vana vid trä, metall och kompositmaterial. Vanligtvis används hexskruvar i projekt där precision värderas över styrka och mekanisk prestanda. Med ingen mutter krävs kan de användas i mindre områden där en sexbult inte skulle passa lätt. Halsbultar är i allmänhet reserverade för byggnadsändamål, till exempel anslutning av trä- eller metallbalkar.

En hexskruvgänga är gjuten hela skaftet och har en rund bricka inbyggd strax under huvudet. Halsbultar är bara gängade längs en del av skaftet och har inte en bricka vid huvudets huvud. Spetsen på sexkantskruven kan vara platt, spetsig eller fasad, medan sexbultar endast har platta huvuden.

Dessa fästanordningar kan också identifieras med skillnader i deras konstruktion. Medan en hexskruvskruv produceras genom en varm smidesprocess, är bultar i allmänhet kallvalsade. Detta kan leda till sömmar längs bultens huvud, medan skruvarna aldrig kommer att få en söm.

Användare bör jämföra olika hex-lock-skruvmaterial för att hitta det bästa för varje applikation. Stål är det vanligaste materialet för allmänt bruk, medan rostfritt eller galvaniserat stål håller sig bättre i utomhus- eller marina applikationer. Mässingskruvar kan väljas för sitt utseende, speciellt i bostäder eller byggnader med befintlig mässingshårdvara. Det är också viktigt att välja skruvar av rätt längd och diameter för att säkert gå med i material för att uppfylla projektets krav.


Ett par:Utemöbler har vad tyg av olika material? Nästa:Om honligt möbler design process