Fräsmaskin

- Apr 07, 2017-

En fräsmaskin är ett verktyg finns främst inom verkstadsindustrin. I allmänhet är dessa maskiner som används för att forma fasta produkter genom att eliminera överskottsmaterial för att bilda en färdig produkt. Fräsmaskiner kan användas för en mängd olika komplicerade skäroperationer - från slitsskärning, threading Och rabbeting till routing, hyvling och borrning. De används också i diesinking vilken involverar formning av en stålblock så att den kan användas för olika funktioner, såsom formgjutning av plastmaterial eller prägling.

En fräsmaskin är vanligtvis kapabel att skära ett stort antal olika metaller, allt från aluminium till rostfritt stål. Beroende på materialet skärs, kan maskinen ställas in så att röra sig snabbare eller långsammare takt. Mjukare material är i allmänhet mals vid högre hastigheter samtidigt hårdare material kräver vanligtvis lägre hastigheter. Dessutom hårdare material kräver ofta mindre mängder av material som skall fräsas bort på en gång.

Allmänhet, driver en fräsmaskinoperatören maskinen genom att mata materialet över en anordning som kallas en fräs. När materialet matas förbi skär, skärhjulets tänder skära genom materialet för att bilda den önskade formen. Med användning av prylar som precisionsslipade diabilder och ledarskruvar, kan rörelsen av materialet såväl som skär hållas mindre än 0,001 inches (cirka 0,025 mm) för att göra snittet exakt.

Förutom en fräs, innehåller en typisk kvarn maskin en spindelaxel, som är en anordning som håller skäraren på plats. Fräsen kretsar kring spindelaxeln, och axeln kan vanligtvis anpassa sig till varierande hastigheter. De flesta maskiner kommer också med ett arbetsbord som kan användas för att stödja och mata materialet. Arbetsbordet rör sig i allmänhet i två riktningar, och de flesta moderna arbetsbord är maskindriven. Dessutom är en modern fräsmaskin typiskt utrustad med en inbyggd elektrisk drivmotor och ett kylsystem.

Från Micro, Mini och bänk till golv stående, stora och gigantiska, kan en fräsmaskin finns i olika storlekar. Fräsmaskiner kan ha plana, kantiga, krökta eller oregelbundna ytor. Dessutom kan de ha en vertikal eller en horisontell orientering. En vertikalfräs har en spindelaxel som är vänd vertikalt medan en horisontell maskinens spindel är vänd horisontellt.

Fräsmaskiner kan manövreras manuellt eller digitalt med anordning som kallas en dator numerisk styrning eller CNC-fräsmaskin. Utöver den traditionella X, Y, och Z-axeln finns i en manuell maskin, innehåller en fräs CNC-maskin ofta en eller två ytterligare axlar. Dessa extra axlar kan tillåta större flexibilitet och mer precision. CNC-maskiner eliminerar behovet av en maskinoperatör, som kan förhindra eventuella olyckor samt spara på arbetskostnader.


Ett par:Möbler i den nya, gröna, miljöskydd, nanometer sprutteknik Nästa:Vilka är de bästa tipsen för pulverlackering hemma?