Flat Paint

- Oct 31, 2017-

Flat paint, som ibland kallas Matt färg, är färg som torkar till en minimalt reflekterande yta. Det finns både fördelar och nackdelar med att använda denna typ av färg, som måste beaktas när plocka ut en produkt att köpa. Alternativ inkluderar satin, äggskal, halvblank och glans färger, varav alla har olika grader av reflektionsförmåga, med glans färger att vara den mest reflekterande.

En av de största fördelarna för platt färg är att det följer lätt, tar till ojämna ytor mycket enkelt. Detta är också en nackdel, men eftersom det tenderar att greppa smuts och fläckar. Denna färg är mycket svårare att rengöra än glansigare färg, vilket är varför människor rekommenderar ofta att den används på platser som tak, som inte vanligtvis lockar fläckar. Det måste definitivt undvikas i högtrafikerade områden som kök, där det kommer att suga upp fett, damm och smuts och ser väldigt ful.

Denna typ av färg tenderar också att dölja grova ytor. En glänsande färg kommer att belysa varje grop, spricka, och kratern i ytan det omslag, göra en vägg ser mycket värre än det faktiskt är. Matt färg, däremot, tenderar att minimera grova ytor, eftersom de inte återspeglar ljuset från varje vinkel av varje divot och uppgång i underliggande väggen. Av denna anledning kan en användas när personer måla över texturerat väggar med målet att minimera utseendet på textur.

Förutom som används i hus, platt färg används också ibland att måla bilar, även om det är viktigt att skilja mellan en färg jobb av denna typ och enprimer. Auto primer, liksom andra färg primers, är platt eftersom det är avsett att täcka fordonet och ger en grov yta för ytterligare ett lager färg för att följa. Blanka färger fungerar inte som primers eftersom nästa lager färg kommer att glida. Primers ger inte alla skydd som sant finish färger är utformade för, emellertid, och de platta paint jobb sett på bilar i bilen visar specialiseras faktiskt avsluta färger, inte bara primers.

Butiker som blanda paint kan erbjuda konsumenterna valet mellan flera färg är klar, från platt till glansigt. Personer som inte är säker på om som en att välja kan be om rekommendationer, förklarar där färgen kommer att användas och vilken önskad färdig utseendet ska vara. Personalen på en färghandel kan rekommendera finish tillsammans med färger.Ett par:Lär känna Rivet Nut snabbt Nästa:Die Sinking