Kontakta svetsning typ - biskopsstift

- Nov 24, 2017-

Stumsvetsning är processen att gå med två bitar av material tillsammans längs en enda kant i ett enda plan. Denna process kan användas på många typer av material, om metall och termoplaster är de vanligaste. När två ark av stål är som side-by-side och gick tillsammans längs en enda gemensam, är detta ett exempel på biskopsstift.

Svetsning kan göras med hjälp av en stor maskin eller en enkel bärbarsvetsare. Maskinen gäller värme i två material som är förenades, som orsakar dem att smälta något för att bilda en flytande. Ett tillsatsmaterial som gjorda av volfram eller en metall legering ofta läggs mellan två objekt och smälte till poolen av vätska. När värmen från svetsmaskinen är avstängd, den flytande metallen och filler kommer snabbt stelna för att bilda en enda enhet. När denna process görs korrekt, är kanterna på varje objekt inte urskiljbar under tillsatsmaterialet.

Det finns tre grundläggande typer av biskopsstift, och varje väljs beroende på tjockleken på de objekt som sällskap. För tunna blad av metall eller plast, en kvadratsvetsfogenkan användas. I detta fall kanterna på objekt bildar 90 graders vinkel mot varandra, och kan vara butted tillsammans som två byggstenar. Detta är den enklaste och mest ekonomiska typ av biskopsstift gemensamt.

När tjockare material svetsas, måste kanterna vara fasade för att bilda en enkel eller dubbel V-spår. En enda V-spår används på objekt av måttlig tjocklek, inklusive många rör. Filler är placerad i den breda delen av V-formen för att ordentligt skydda objekten till en annan. På en dubbel V-groove, är både toppen och botten av varje objekt avfasade. Filler måste placeras på båda sidor och uppvärmd i alternerande mönster för att bilda den säkraste bond som möjligt. Denna dubbla V-formen används vanligtvis på mycket tjock eller stora objekt.

Biskopsstift används för att producera maskiner, verktyg och utrustning i en mängd olika branscher. Det kan utföras i fabriker, på byggarbetsplatser eller i specialitet svetsning butiker. De flesta städer kräver svetsare utbildas och certifierade för att driva svetsmaskiner, och får också kräva användning av utrustning och förebygga bränder personliga skyddsåtgärder.

En av de främsta fördelarna till biskopsstift är att det är den enda typ av svetsfog som kontinuerligt kan utföras av en maskin. Serie av objekt kan skickas under en svetsare automatiskt i en montering-line mode, vilket gör detta till den mest effektiva och prisvärda svets tekniken används idag. Medan butt svetsar anses vara mycket stark och säker, rekommenderas de i allmänhet inte för användning på objekt som kommer att omfattas av tunga laster eller extrema nivåer av styrka.

Ett par:Molybdenstål Nästa:Anledningen till att röret används i utemöblerna