Sammansättning och typ av vanligen använda materialet i hängande stolen

- Apr 13, 2017-

En hängande stol är en typ av stol utan ben att istället är monterad till ett tak eller stödenhet med en kedja, rep, eller annat stöd. Stolen är ofta frihängande, vilket betyder att den kan svänga eller på annat sätt röra sig fritt. Inomhus hängande stolsmodeller ofta hängs genom en kedja eller lina som är ansluten till en krok. Denna krok måste fästas på en stud eller balk i taket i rummet för att säkerställa vikten av stolen och alla sitter i stolen kan stödjas utan att skada taket eller stolen.

Utformningen av en hängande stol kan variera avsevärt, såsom kan de material som används för att göra stolen. Vissa utomhus hängande stol enheter är konstruerade för att hänga från en trädgren eller något annat fast stöd, så att de innehåller ofta rep eller vävband för detta ändamål. Själva stolen är ofta tillverkade av ett syntetiskt material som är hållbart och vattenbeständig eller vattentät, och stolen är mycket ofta gjorda för att vara komprimerbart för enkel transport till mer avlägsna camping platser. Inomhus hängande stolsmodeller och modeller gjorda för uteplatser eller däck är oftast tyngre och större än camp stolar.

Eftersom en hängande stol kräver ett stöd ovanför den för att hänga på rätt sätt, många stolar kommer med en metallram som stolen kan hänga när det inte finns något tak eller support overhead. Stolen kan monteras av en kedja till metallramen, som ofta har en stabil bas, en arm som når tillräckligt hög för att ligga över själva stolen, och en hake till vilken repen eller kedjorna kan säkras. Den vertikala armen är vanligtvis böjd för att ge mer utrymme för frihängande, och basen sträcker sig vanligtvis under stolen för extra stabilitet.

Vanliga material som används för konstruktion av en hängande stol inkluderar trä, plast, metall och rotting. Materialet val kommer att ha en inverkan på estetik stolen liksom styrkan i stolen, även om de flesta material är tåliga nog att bära upp vikten av en fullvuxen vuxen i stolen. Många hängande stolar är äggformad och har dämpning i botten för komfort. Denna form lämpar sig för den gemensamma sittställning när en person befinner sig i stolen, men även andra former är tillgängliga och är lika bekväm om de är konstruerade på rätt sätt. Det bidrar till att testa komforten i varje stol innan de köper.


Ett par:Användningen av Stick svetsutrustning och arbetssätt Nästa:Vad är fusionssvetsning?